Αλβανία: «Θύελλα» μετά τις αποκαλύψεις για εμπλοκή συμβούλου του Ράμα σε κύκλωμα ναρκωτικών

19:11 19/10/2017 - Πηγή: Aixmi

Ραγδαίες oι εξελίξεις στην Αλβανία μετά την αποκάλυψη χθες της εμπλοκής του πρώην υπουργού Εσωτερικών της χώρας και νυν βουλευτού του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος, Σαϊμίρ Ταχίρι σε οργανωμένη διακίνηση ναρκωτικών και παθητική διαφορά.

Όπως έγινε γνωστό, η εισαγγελία βαριών ποινικών αδικημάτων στα Τίρανα προσέφυγε σήμερα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής ζητώντας την άρση της βουλευτικής ασυλίας του.

Σύμφωνα με πληροφορίες η επιτροπή της Βουλής

θα συνέλθει με τη διαδικασία του κατ΄ επείγοντος.
Το αίτημα της εισαγγελίας προς την αλβανική Βουλή σημαίνει στην ουσία απόκτηση δικαιώματος από την εισαγγελία για τη σύλληψη του Ταχίρι.

Δημοσιογραφικές πηγές στα Τίρανα αλλά και πληροφορίες από την αντιπολίτευση αναφέρουν ότι επίκειται σύλληψη και του γενικού διευθυντή αστυνομίας της χώρας Χακί Τσιάκο για την ίδια υπόθεση.
Τα ΜΜΕ των Τιράνων αναφέρουν ότι χθες ο Σαϊμιρ Ταχίρι, συναντήθηκε σε πολύ βαρύ κλίμα επί δύο ώρες με τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα.

Ο Ταχίρι, σύμφωνα πάντα με τα όσα μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ, φέρεται, όχι μόνο να αρνήθηκε την παραίτησή του από το αξίωμα του βουλευτή και των θέσεων του στο κόμμα, που του ζήτησε ο Ράμα, αλλά απεναντίας να απείλησε με αποκαλύψεις τον πρωθυπουργό.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα