Αλεξιάδης: Οι ελεγκτές θα κάνουν εφόδους στις επιχειρήσεις τα ξημερώματα

17:50 6/10/2015 - Πηγή: Aixmi

Αιφνιδιαστικούς ελέγχους ακόμα και τα ξημερώματα σε επιχειρήσεις για τις οποίες υπάρχουν πληροφορίες ότι φοροδιαφεύγουν προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης κατά την διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

«Θα δείτε να εισβάλλουν ξημερώματα οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ στα γραφεία επιχειρήσεων για έλεγχο», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Τρύφων Αλεξιάδης, προαναγγέλλοντας εκτεταμένους ελέγχους σε προμηθευτές του δημοσίου και ΜΜΕ,

ενώ έκανε λόγο για ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο με το οποίο θα πραγματοποιηθούν οι έλεγχοι.

«Ο στόχος μα είναι η πάταξη της μεγάλης φοροδιαφυγής. Προχωράμε σε εκτεταμένους φορολογικούς έλεγχους σε επιχειρήσεις προμηθευτών του δημοσίου, ΜΜΕ, εκμετάλλευσης δρόμων-γεφυρών, κλπ. Αντιγράφουμε και υιοθετούμε διεθνή πρότυπα. Πρότυπό μας οι έλεγχοι στη Γερμανία όταν ξημερώματα εκατοντάδες αστυνομικοί και εφοριακοί μπήκαν σε επιχείρηση για την οποία υπήρχαν πληροφορίες φοροδιαφυγής. Τέτοιες εικόνες θα έχουμε από εδώ και πέρα στην Ελλάδα».

Για την λίστα Λαγκάρντ ο Τρύφων Αλεξιάδης ανέφερε ότι από τις 2.062 καταχωρίσεις, έχει αρχίσει ο έλεγχος για 481 υποθέσεις, ενώ έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος για 136 και μίλησε για απλοποίηση των γραφειοκρατικών διαδικασιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα