Αλ. Μητρόπουλος: Για πρώτη φορά οι δανειστές εκβιάζουν

09:32 19/6/2015 - Πηγή: Aixmi

«Το χθεσινό Eurogroup ήταν το χειρότερο μέχρι τώρα για το ελληνικό ζήτημα. Ακούστηκαν με σφοδρότητα και ομοφωνία σκληρά πράγματα για την ελληνική πλευρά» δήλωσε ο Αλέξης Μητρόπουλος, τονίζοντας ότι μόνη λύση αυτή τη στιγμή είναι «μια παράταση με καλούς όρους».

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής ανέφερε ότι «οι δανειστές για πρώτη φορά εκβιάζουν επειδή έχουν χαρτιά στα χέρια τους τα οποία έχουν υπογράψει οι προηγούμενες κυβερνήσεις και θεωρούν ότι ακόμα

και χωρίς δικαστήρια μπορούν να ζητήσουν τα χρήματά τους, μετακυλίοντας στην ελληνική πλευρά εκβιαστικά και παράνομα την ευθύνη της ρήξης των συνομιλιών».

Εξέφρασε ωστόσο την εμπιστοσύνη του στον Πρωθυπουργό λέγοντας : «Είμαστε στα χέρια του Πρωθυπουργού ο οποίος πιστεύω ότι θα δράσει ψύχραιμα και νηφάλια».

Οσον αφορά την έντονη φημολογία περί επιβολής ελέγχου κεφαλαίων, ο κ. Μητρόπουλος εμφανίστηκε πλήρως καθησυχαστικός.

«Οι τράπεζες δεν έχουν πρόβλημα και πρέπει σήμερα οι πολίτες να εφησυχαστούν και από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και από την κυβέρνηση γιατί αυτός είναι ένας τεχνικός θόρυβος και νομίζω ότι οι πολίτες δεν πρέπει να ανησυχούν για το ζήτημα των τραπεζών» σημείωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα