Ακιντζί: Περπατάμε με αποφασιστικότητα τον δρόμο που έδειξε ο Ατατούρκ

15:20 11/11/2017 - Πηγή: Aixmi

Τον Κεμάλ Ατατούρκ μνημόνευσε σε ομιλία του σε εκδήλωση της Ένωσης Δικηγόρων Τουρκίας για την επέτειο θανάτου του Τούρκου ηγέτη, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί.

Όπως τόνισε μεταξύ άλλων, «εμείς οι Τουρκοκύπριοι περπατήσαμε με αποφασιστικότητα τον δρόμο, που έδειξε ο Ατατούρκ, λέγοντας ‘ειρήνη στην πατρίδα, ειρήνη στον κόσμο’ και θα συνεχίσουμε να τον περπατούμε και από δω και μπρος», και πρόσθεσε ότι ο Κεμάλ Ατατούρκ «είναι μια σημαντική και ασύγκριτη αξία όχι μόνο για την Τουρκία, αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο.

Οι Τουρκοκύπριοι εδώ και ένα αιώνα συνεχίζουν να είναι αφοσιωμένοι με ακλόνητη αγάπη στον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ».

Σχετικά με το Κυπριακό, εξήρε τις προσπάθειες των Τουρκοκυπρίων για μία λύση: «Επιδείξαμε εποικοδομητική στάση για την ίδρυση ενός συνεταιρισμού, στον οποίο όλες οι ενδιαφερόμενες πλευρές να είναι κερδισμένες» επικρίνοντας φυσικά την ελληνοκυπριακή πλευρά, υποστηρίζοντας ότι εξαιτίας της απέτυχε η διάσκεψη του Κραν Μοντάνα.

«Αντί για άγονες επί μακρόν διαπραγματεύσεις θα πρέπει να επικεντρωθούμε σε μια νέα μέθοδο διαπραγματεύσεων με στόχο να υπάρξει αποτέλεσμα, ανοιχτή στην ολική προσέγγιση, με συγκεκριμένη διάρκεια».

The post Ακιντζί: Περπατάμε με αποφασιστικότητα τον δρόμο που έδειξε ο Ατατούρκ appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα