Αισιόδοξος ο Τσακαλώτος: Τον Απρίλιο κλείνει η συνολική συμφωνία

18:16 16/3/2017 - Πηγή: Aixmi

Το μεσημέρι της Παρασκευής αναμένεται να γίνει τηλεδιάσκεψη των αρμόδιων υπουργών του οικονομικού επιτελείου με εκπροσώπους των θεσμών, ώστε στο επικείμενο Eurogroup της Δευτέρας να «κλείσουν» όλα τα θέματα της τεχνικής συμφωνίας πλην ίσως, ενός (ενδεχομένως των εργασιακών που εξακολουθεί να αποτελεί το «αγκάθι» στις διαπραγματεύσεις), όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας στη Βουλή.

Ο κος Τσακαλώτος εξέφρασε

την αισιοδοξία του ότι τον Απρίλιο θα κλείσει και η συνολική συμφωνία, δηλαδή εκτός από το Staff Level Agreement, το θέμα των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος και τα πλεονάσματα.

Mάλιστα όταν ο κ. Τσακαλώτος ρωτήθηκε αν αυτή η συμφωνία θα είναι στενάχωρη απάντησε: «θα είναι μια συμφωνία με δυσκολίες και θετικές εκπλήξεις την οποία θα κρίνουμε στο σύνολό της» και πρόσθεσε ότι αυτή η συμφωνία θα οδηγήσει στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης και κυρίως σε βιώσιμη ανάπτυξη, διότι το ζητούμενο είναι να μην έχουμε μια καλή συμφωνία για δυο-τρία χρόνια και μετά ξανά τα ίδια.

Απαντώντας στην αξιωματική αντιπολίτευση ανέφερε ότι μέχρι το Δεκέμβριο του 2016 η Νέα Δημοκρατία καλούσε την κυβέρνηση να κλείσει τη διαπραγμάτευση στη βάση αυτών που ζητούσε το ΔΝΤ, δηλαδή 2% του ΑΕΠ αρνητικά μέτρα χωρίς δηλαδή τα ισόποσα αντίμετρα που η κυβέρνηση κατόρθωσε να εξασφαλίσει στη συνέχεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αισιόδοξος, Τσακαλώτος, Απρίλιο,aisiodoxos, tsakalotos, aprilio