Αισιόδοξος ο Σταθάκης για την εξέλιξη της β’ αξιολόγησης

15:47 1/2/2017 - Πηγή: Aixmi

Aναφερόμενος στη δεύτερη αξιολόγηση, κατά την ομιλία του σε ενεργειακό συνέδριο, ο κ. Γιώργος Σταθάκης, υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, εξέφρασε την ελπίδα πως όλα θα πάνε καλά και θα έχουμε επίλυση του προβλήματος χωρίς σημαντικές καθυστερήσεις.

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους, ο κ. Σταθάκης τόνισε ότι δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές, ωστόσο στη διαπραγμάτευση έχουν εμπλακεί δύσκολα θέματα που αφορούν την περίοδο μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος. «Η κυβέρνηση θέλει το πλαίσιο εγγυήσεων προς τους θεσμούς, αλλά αυτό

δεν μπορεί να περιλαμβάνει προκαταβολική θεσμοθέτηση μέτρων και πρέπει να απαντάει σε τρία ερωτήματα: Ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και συμφωνία για μετά το 2018 μαζί με το χρέος».

Ο υπουργός επεσήμανε επιπλέον ότι η κυβέρνηση βρίσκεται στη μέση της συμφωνίας με τους εταίρους και έχουν επιτευχθεί οι βασικοί στόχοι που περιλαμβάνουν τη δημοσιονομική σταθερότητα, σταθεροποίηση του χρηματοπιστωτικού συστήματος και μεταρρυθμίσεις στο επιχειρηματικό περιβάλλον και άλλους τομείς. Υπενθύμισε ότι η πρώτη αξιολόγηση έκλεισε το 70% του προγράμματος και με τη δεύτερη, που αφορά το υπόλοιπο 30%, ουσιαστικά το πρόγραμμα κλείνει.

Keywords
Τυχαία Θέματα