Αιφνιδιασμός: Ο Φώτης Μπόμπολας πούλησε 19,63% του Mega στον Ιβάν Σαββίδη για 5 εκατ ευρώ…

19:44 22/5/2017 - Πηγή: Aixmi

Ο μεγαλομέτοχος της Πήγασος ΑΕ Φώτης Mπόμπολας, με κίνηση που αιφνιδίασε τους πάντες, πούλησε στον Ιβάν Σαββίδη το 19,63% από το 32,7% των μετοχών, που συνολικά κατείχε στο Mega. Tώρα παραμένει στον σταθμό με 13,09%.

Πρόκειται για ποσοστό που αποτελούσε ενέχυρο για τα τραπεζικά δάνεια της Πήγασος. Το τίμημα για τη συναλλαγή ανέρχεται, σύμφωνα με πληροφορίες, σε 5 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων το 75% θα αξιοποιηθεί για την αποπληρωμή χρεών σε τράπεζες

και το υπόλοιπο 25% για την πληρωμή δεδουλευμένων στους εργαζόμενους.

Η ανακοίνωση της συμφωνίας προκάλεσε οξύτατη αντίδραση από την πλευρά της ΝΔ, που χαρακτήρισε «παλιά διαπλοκή» τον Φώτη Μπόμπολα και «νέα διαπλοκή» τον Ιβάν Σαββίδη, ενώ επέρριψε ευθένες και στις τράπεζες κάνοντας λόγο για «ανοχή». Το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη αναφέρει ότι γίνεται προσπάθεια «ελέγχου της ενημέρωσης» και διερωτάται γιατί δεν έχει ελεγχθεί για τον δυσθεώρητο δανεισμό του ο Φώτης Μπόμπολας.

Και προσθέτει: Πώς είναι δυνατόν μια επιχείρηση με δανεισμό άνω των 150.000.000 ευρώ να είναι σε θέση να μεταβιβάζει περιουσιακά της στοιχεία χωρίς την έγκριση των δανειστών της; Είναι δυνατόν οι τράπεζες να έχουν δεσμεύσει τους μισθούς των εργαζομένων του καναλιού, αλλά να μην έχουν ενεχυριάσει το σύνολο των μετοχών υπερδανεισμένων μετόχων;

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΝΔ:

«Χέρι – χέρι κινείται παλιά και νέα διαπλοκή με τις ευλογίες της Κυβέρνησης ΤσίπραΚαμμένου και την ανοχή των ανακεφαλαιοποιημένων από το ελληνικό Δημόσιο, διοικήσεων των τραπέζων.

Η συμφωνία Μπόμπολα – Σαββίδη, για την εξαγορά του 20% του MEGA, αποτελεί μια ακόμη συντονισμένη προσπάθεια των παραδοσιακών, αλλά και των νεότερων πυλώνων της διαπλοκής να ελέγξουν την ενημέρωση εις βάρος της Δημοκρατίας, του πλουραλισμού και των Ελλήνων πολιτών.

Καθόλου τυχαία η συμφωνία των δυο επιχειρηματιών.

Από τη μια πλευρά, ο κ. Φώτης Μπόμπολας, ο οποίος – για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους – δεν έχει ελεγχθεί για τον δυσθεώρητο δανεισμό του και από την άλλη ο κ. Ιβάν Σαββίδης, στον οποίο οι κ. Τσίπρας και Καμμένος επιχειρούν να του χαρίσουν μερικές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα και η Κυβέρνηση οφείλει άμεσα να απαντήσει:

Πως είναι δυνατόν μια επιχείρηση με δανεισμό άνω των 150.000.000 ευρώ να είναι σε θέση να μεταβιβάζει περιουσιακά της στοιχεία χωρίς την έγκριση των δανειστών της;

Είναι νόμιμος ο μη ενεχυριασμός του συνόλου των μετοχών που κατείχε ο κ. Μπόμπολας;

Είναι δυνατόν οι τράπεζες να έχουν δεσμεύσει τους μισθούς των εργαζομένων του καναλιού, αλλά να μην έχουν ενεχυριάσει το σύνολο των μετοχών υπερδανεισμένων μετόχων;

Σε όλα αυτά πρέπει να απαντήσει η Κυβέρνηση, που παντρεύει τα χρήματα της νέας διαπλοκής με τα υλικά της παλιάς».

Η μεταβίβαση των μετοχών επιβεβαιώθηκε με ανακοινώσεις που εξέδωσαν στο Χρηματιστήριο η Πήγασος και η Τηλέτυπος.

Στην ανακοίνωση της «Πήγασος» στο Χρηματιστήριο αναφέρεται: «Κατ’ εφαρμογή του Ν. 3340/2005, της υπ’ αριθμ. 3/347/12.07.2005 απόφασης του Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και του Κανονισμού του Χ.Α. ως ισχύουν, η «ΠΗΓΑΣΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» ανακοινώνει, ότι προέβη σε πώληση 19.791.879 κοινών ονομαστικών μετοχών της «ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Α.Ε.» ήτοι ποσοστού 19,6361% επί του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου αυτής και μετέβαλε το ποσοστό συμμετοχής της στην ως άνω Ανώνυμη Εταιρία, από 32,7321%, σε 13,0961%»

Keywords
Τυχαία Θέματα