Αιχμές για τις χώρες του Νότου από τον Κατάινεν

13:47 10/6/2016 - Πηγή: Aixmi

Βέλη κατά των χωρών του Νότου, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, έριξε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Γίρκι Κατάινεν μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Όπως αποκάλυψε ο κ. Κατάινεν χώρες του Νότου απουσίασαν από το «πακέτο Γιούνκερ» και αιτία θεωρεί το γεγονός ότι οι αρμόδιοι δεν έχουν προβάλει, όπως θα όφειλαν, τις επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων.

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν προσέθεσε ότι

«υπάρχουν τεράστιες διαφορές μεταξύ των κρατών-μελών. Ακόμη και κάποιοι υπουργοί μού έλεγαν όταν τους συναντούσα ότι «αφού δεν υπάρχουν περισσότερα χρήματα, τότε δεν μας ενδιαφέρει». Και τους απαντούσα: «Εντάξει, αφού δεν ενδιαφέρεστε, ενημερώστε τουλάχιστον τους ιδιώτες επενδυτές ότι μπορούν να έρθουν σε απευθείας επαφή με την ΕΤΕπ»».

Όσον αφορά στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Ελλάδα και τη συνάντησή του με εκπροσώπους των πέντε μεγαλύτερων τραπεζών, σχολίασε:

«Επισκέφθηκα την Ελλάδα πριν από έναν μήνα και συνάντησα εκπροσώπους των πέντε μεγαλύτερων τραπεζών. Κάναμε μία προσπάθεια να εξηγήσουμε τι μπορούν να κάνουν για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ήταν η πρώτη φορά που οι ελληνικές τράπεζες μάθαιναν ότι μπορούν να αντλήσουν απευθείας πόρους από το επενδυτικό πακέτο για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

Keywords
Τυχαία Θέματα