«Αιχμάλωτο» αμερικανικό drone στην Κίνα – Αντίδραση (για γέλια) από τον Τραμπ

21:26 17/12/2016 - Πηγή: Aixmi

Ένα πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε στα διεθνή ύδατα της Νότιας Σινικής Θάλασσας που απείλησε με όξυνση στις σχέσεις Αμερικής και Κίνας.

Αμερικανικό μη επανδρωμένο ερευνητικό υποβρύχιο των ΗΠΑ έπεσε… αιχμάλωτο από πλοίο του κινεζικού πολεμικού ναυτικού με αποτέλεσμα να προκαλέσει ένταση στις σχέσεις των δύο χωρών.

Το αμερικανικό drone πραγματοποιούσε έρευνες σε διεθνή ύδατα στις 15 Δεκεμβρίου, όταν το κινεζικό πλοίο έθεσε υπό κράτησή του το drone. Οι ΗΠΑ

προέβησαν σε διάβημα απαιτώντας την άμεση επιστροφή του σκάφους από τις κινεζικές Αρχές.

Ο Πίτερ Κουκ, εκπρόσωπος του Πενταγώνου, ανακοίνωσε ότι το Πεκίνο δέχθηκε να επιστρέψει το αμερικανικό μη επανδρωμένο υποβρύχιο ερευνητικό όχημα: «Μέσω άμεσης επαφής με τις κινεζικές αρχές, εξασφαλίσαμε ότι οι Κινέζοι θα επιστρέψουν το UUV στις Ηνωμένες Πολιτείες».

Από την πλευρά του ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αντέδρασε με αιχμηρό tweet το οποίο ωστόσο προκάλεσε γέλια αλλά και περαιτέρω ένταση με το γλωσσικό του λάθος το οποίο ο νέος Πλανητάρχης έσπευσε να διορθώσει.

«Η Κίνα κλέβει ένα μη επανδρωμένο ερευνητικό όχημα του αμερικανικού ναυτικού στα διεθνή ύδατα- το βγάζει από το νερό και το πηγαίνει στην Κίνα σε μία κίνηση άνευ προέδρου» (unpresidented) έγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ αντί του προφανώς ορθού «άνευ προηγουμένου» (unprecedented).

Keywords
Τυχαία Θέματα