Αγνοούμενος ένας επτάχρονος και νεκρή μία τρίχρονη στην επίθεση της Βαρκελώνης (EIKONEΣ)

12:14 18/8/2017 - Πηγή: Aixmi

Μία τρίχρονη φέρεται να είναι το νεαρότερο θύμα της τρομοκρατικής επίθεσης στον πεζόδρομο στη Βαρκελώνη, όπου τουλάχιστον 13 άτομα έχασαν τη ζωή τους και 100 τραυματίστηκαν.

Στο μεταξύ, ένας άνδρας από την Αυστραλία απευθύνει σπαρακτική έκκληση για τον εντοπισμό του εγγονού του ο οποίος αγνοείται μετά την επίθεση στη Las Ramblas.

Ο επτάχρονος Αλεσάντρο Γκάντμαν φέρεται να αγνοείται σύμφωνα με την ανάρτηση του παππού του ο οποίος γράφει στο facebook: «Ο εγγονός μου, ο Τζούλιαν Αλεσάντρο Γκάντμαν αγνοείται.

Βρήκαμε την Τζομ και είναι σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση στο νοσοκομείο. Ο Τζούλιαν είναι 7 ετών και ήταν έξω με την Τζομ όταν χωρίστηκαν, εξαιτίας της πρόσφατης τρομοκρατικής ενέργειας. Παρακαλώ κάντε share αν έχετε οικογένεια ή φίλους στη Βαρκελώνη»

Ερευνώντας τη διασύνδεση των δύο τρομοκρατικών επιθέσεων στη Βαρκελώνη και την πόλη νότια αυτής, την Καμπρίλς, οι Αρχές θεωρούν πως σχεδιάστηκαν κι εκτελέστηκαν από πυρήνα οκτώ ατόμων. Ο απώτερος σκοπός τους ήταν να κάνουν επίθεση με γκαζάκια και γι αυτό οι ισπανικές αρχές θεωρούν ότι οι δύο επιθέσεις και η έκρηξη σε κατοικία στην πόλη Αλκανάρ όπου υπήρχαν περισσότερες από 20 φιάλες βουτανίου συνδέονται.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί τρία άτομα για τις επιθέσεις ενώ πέντε τζιχαντιστές έπεσαν νεκροί από αστυνομικά πυρά στην Καμπρίλς.

Ο οδηγός του λευκού βαν που έπεσε σε πεζούς στον πεζόδρομο της Βαρκελώνης φέρεται να διαφεύγει της σύλληψης και εναντίον του οι Αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό.

Keywords