Αυτός είναι ο τζιχαντιστής που πήγε να αιματοκυλίσει τη Νέα Υόρκη

18:40 11/12/2017 - Πηγή: Aixmi

O 27χρονοw Akayed Ullah, με καταγωγή από το Μπανγκλαντές, που έμενε στο Μπρούκλιν, ήταν εκείνος που προσπάθησε να σπείρει τον θάνατο στη Νέα Υόρκη. Συνελήφθη τραυματισμένος, χωρίς να κινδυνεύει η ζωή του.

Ο δήμαρχος της πόλης, Μπιλ Ντε Μπλάζιο, έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία του τονίζοντας ότι εμπνεύστηκε από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Η αστυνομία της Νέας Υόρκης χαρακτηρίζει ως απόπειρα τρομοκρατικής

επίθεσης την έκρηξη σε σταθμό λεωφορείων στην 8η λεωφόρο και την 42η οδό.

Ο δράστης περπατούσε με κολλημένη στη μέση του μία pipe bomb, εκρηκτικό μηχανισμό σε σωλήνα.

Στο συγκεκριμένο σταθμό, που εξυπηρετεί πάνω από 65 εκατομμύρια άτομα ετησίως, υπάρχουν και σταθμοί του μετρό. Ο Ullah, καθώς βρισκόταν στο πέρασμα, μεταξύ των γραμμών A,C και Ε, του μετρό, πυροδότησε μερικώς το μηχανισμό που κρατούσε μέσα από το παλτό του στη δεξιά πλευρά.

Στο σημείο επικράτησε τρόμος και ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας σε ανακοινώσεις τους ζητούσαν από τους πολίτες να αποφεύγουν να κινούνται στην περιοχή.

Subway service and travel through the Times Sq subway station is restricted as we investigate an incident, please avoid the area pic.twitter.com/R8L3HOnqhh

— Chief Joseph Fox (@NYPDTransit) December 11, 2017

Little different mood this morning being woken up to sirens and police #nyc #timessquare #safe

A post shared by Mike Rodriguez (@mike.mjrodrgz) on Dec 11, 2017 at 5:21am PST


Υπάλληλος του μετρό που μίλησε στο Αssociated Press δήλωσε ότι ένα ακόμη άτομο που βρισκόταν στην πλατφόρμα τραυματίστηκε χωρίς όμως να απειλείται η ζωή του. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Νέας Υόρκης επιβεβαίωσε ότι η έκρηξη στη Λιμενική Αρχή προκάλεσε τον τραυματισμό 4 ανθρώπων, κανένας από τους οποίους δεν διατρέχει κίνδυνο για τη ζωή του.

#FDNY Commissioner Nigro is on scene at 42 St and 8th Ave, Port Authority. A total of 4 non-life-threatening injuries reported pic.twitter.com/L6YW07xqiT

— FDNY (@FDNY) December 11, 2017

BREAKING NEWS: Something going on at #PortAuthorityBusTerminal. Almost got trampled in the rush of people trying to get out. Heard people talking about possible #explosion. pic.twitter.com/3LTO2kiiyD

— Pete Sayek (@PeteRFNY) December 11, 2017

Ένας επιβάτης που ταξίδεψε μέσω του τερματικού σταθμού είπε στον Guardian ότι η έκρηξη έγινε 60 δευτερόλεπτα μετά την έξοδο του από το κτίριο. Ένας αστυνομικός του είπε ότι επρόκειτο για έναν άνδρα που είχε βόμβα.

The post Αυτός είναι ο τζιχαντιστής που πήγε να αιματοκυλίσει τη Νέα Υόρκη appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα