Αυτός είναι ο μακελάρης του Όρεγκον – Συγκλονιστικές μαρτυρίες ότι στόχευε Χριστιανούς (EIKONEΣ)

09:16 2/10/2015 - Πηγή: Aixmi

Συγκλονισμένη η διεθνής κοινότητα από το νέο μακελειό σε Πανεπιστήμιο του Όρεγκον των ΗΠΑ, με τουλάχιστον 10 νεκρούς και 20 τραυματίες.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, δράστης της επίθεσης είναι ο 26χρονος Κρις Χάρπερ Μέρσερ, ο οποίος ποζάρει στη φωτογραφία του προφίλ του στο Myspace με ένα όπλο στα χέρια.

Στο ίδιο προφίλ είχε αναρτήσει φωτογραφίες με μασκοφόρους ένοπλους άνδρες καθώς και μηνύματα υπέρ

του ιρλανδικού απελευθερωτικού στρατού, IRA.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 26χρονος, ο οποίος δήλωνε «όχι θρήσκος, αλλά πνευματιστής» πριν σκοτώσει τα θύματά του τα ρωτούσε το θρήσκευμα στο οποίο πίστευαν καθώς φέρεται να ήταν αντίθετος με όλες τις οργανωμένες θρησκείες

Σοκαριστική είναι η μαρτυρία μιας 18χρονης κοπέλας η οποία, όπως αποκάλυψε στον πατέρα της λίγο πριν μπει στο χειρουργείο, ο μακελάρης επέλεγε τους Χριστιανούς για θύματά του.

Όπως είπε η Αναστασία Μποϊλάν ο 26χρονος μπήκε στην τάξη της, πυροβόλησε εξ” επαφής τον καθηγητή και την ώρα που γέμιζε ξανά το όπλο του ζητούσε από τους μαθητές να σηκωθούν όρθιοι και τους ρωτούσε αν ήταν Χριστιανοί. «Και τότε αυτοί σηκώνονταν όρθιοι και εκείνος τους έλεγε «ωραία, γιατί είστε Χριστιανοί και θα πάτε να συναντήσετε το Δημιουργό σας σε ένα δευτερόλεπτο» περιέγραψε τη σκηνή ο πατέρας της 18χρονης Μποϊλάν.

Φρίκη και πολλά ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός ότι ο 26χρονος μακελάρης είχε προειδοποιήσει για όσα επρόκειτο να συμβούν με μήνυμά του στην ιστοσελίδα 4chan.

«Ορισμένοι από εσάς είστε εντάξει. Μην πάτε στο σχολείο αύριο αν είστε στα βορειοδυτικά. Τα όσα θα συμβούν θα ανέβουν αύριο το πρωί. Αντίο space robots» φέρεται να έγραψε και όσοι του απάντησαν αναζητώντας περισσότερες πληροφορίες, δεν φαντάζονταν τι θα συνέβαινε λίγες ώρες αργότερα.

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι ο Μέρσερ είχε μαζί του κάποιου είδους «πανοπλία» και ήταν βαρύτατα οπλισμένος με μεγάλο αριθμό πυρομαχικών σαν να ήταν έτοιμος για ανταλλαγή πυρών.

Σημειώνεται ότι ο 26χρονος έπεσε νεκρός από τα πυρά δύο αστυνομικών που τον εντόπισαν στις εγκαταστάσεις του σχολείου χωρίς μέχρι ακόμα να έχει διευκρινιστεί αν αυτό συνέβη σε ανοιχτό χώρο ή μέσα σε κάποια αίθουσα.

Εμφανώς θυμωμένος, από το νέο μακελειό στο Όρεγκον, ο Μπαράκ Ομπάμα ζήτησε αυστηρότερους νόμους για την οπλοκατοχή στις ΗΠΑ και κατηγόρησε έμμεσα το πανίσχυρο λόμπι της Εθνικής Ένωσης Όπλων (NRA) ότι εμποδίζει τις μεταρρυθμίσεις.

Σε δήλωση που έκανε στον Λευκό Οίκο, είπε ότι δεν αρκεί πιά να προσεύχεται κανείς όταν υπάρχουν παρόμοια επεισόδια σε όλη τη χώρα με τέτοια συχνότητα.

«Είναι εμφανές ότι όποιος κάνει τέτοια εγκλήματα έχει αρρώστημένο μυαλό» είπε, προσθέτοντας, «δεν είμαστε όμως το μόνο κράτος στη Γή που έχει ανθρώπους με ψυχικές ασθένειες που θέλουν να βλάψουν άλλους ανθρώπους. Είμαστε η μόνη προηγμένη χώρα στη Γή που βλέπει τέτοιου είδους μαζικές δολοφονίες κάθε μερικούς μήνες».

Keywords
Τυχαία Θέματα