Αυτόπτες μάρτυρες του φονικού: Αστυνομικοί ήταν μπροστά και δεν έκαναν τίποτα

00:28 20/9/2013 - Πηγή: Aixmi

Δυο καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων από τον τόπο της δολοφονίας του 34χρονου Παύλου Φύσσα από τον Χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά, δίνουν νέα διάσταση στις συνθήκες της τραγωδίας.

Ο Γιάννης Κουκέλης και η σύζυγός του, είπαν στην Κοινωνία Ώρα Μega (στον Γιώργο Οικονομέα και τον Δημήτρη Καμπουράκη) ότι τέσσερις αστυνομικοί της ομάδας «Δίας» ήταν εξαρχής παρόντες στην επίθεση των Χρυσαυγιτών -πριν μαχαιρώσουν τον Φύσσα.

«Απλά κοιτούσαν τι γινόταν, δεν παρενέβησαν ούτε όταν μια ομάδα από τους 30 Χρυσαυγίτες

πάταγαν κάτω ένα φίλο του μετέπειτα δολοφονηθέντος», είπε η γυναίκα.

Τότε ρώτησα τον Παύλο «τι γίνεται, τσακώνονται για το ποδόσφαιρο;» και εκείνος μου απάντησε «όχι κυρία, είναι Χρυσαυγίτες αυτοί».

Ο Γιάννης Κουκέλης επισήμανε ότι στο τέλος ένα από τα μέλη της «Δίας» του είπε «ελάτε στο Τμήμα να καταθέσετε και, σας παρακαλώ, να πείτε ότι είχαμε απέναντί μας 30 άτομα».

Στην εκπομπή παρενέβη ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, ο οποίος επέμεινε ότι από όλα τα στοιχεία της έρευνας προκύπτει ότι τα οκτώ -και όχι τέσσερα- μέλη της «Δίας» έφτασαν στον τόπο της τραγωδίας τη στιγμή που ο Παύλος Φύσσας ήταν αιμόφυρτος στο έδαφος, αλλά ακόμη ζωντανός. Τους υπέδειξε, μάλιστα, και ποιος ήταν ο δράστης, ο οποίος προσπαθούσε να διαφύγει. Γι’ αυτό και κατάφεραν να τον συλλάβουν αμέσως.

Keywords
Τυχαία Θέματα