Αυτοκίνητο έπεσε στο λιμάνι του Βόλου – Ηρωική διάσωση των δύο επιβατών

10:24 18/4/2017 - Πηγή: Aixmi

Ένα τζιπ στο οποίο επέβαινε ένα ζευγάρι ηλικίας 40-50 χρονών, διέσχισε με ταχύτητα το λιμάνι του Βόλου και έπεσε στη θάλασσα ενώ βυθίστηκε σε διάστημα τριών λεπτών.

Στο λιμάνι είχε καταπλεύσει το επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο «Πρωτεύς» από τα νησιά των Βορείων Σποράδων απ’ όπου αποβιβάζονταν επιβάτες και οχήματα, όταν ξαφνικά στο λιμάνι άρχισε να καταφθάνει με ταχύτητα ένα τζιπ, ο οδηγός του οποίου δεν σταμάτησε, με αποτέλεσμα το όχημα, αφού πέρασε το υπερυψωμένο

σημείο της προβλήτας όπου πέφτει ο καταπέλτης του πλοίου, κατέληξε στη θάλασσα.

Ένας αρχικευλευστής του Λιμενικού που είχε υπηρεσία στο λιμάνι και ένας ναυτικός πράκτορας έπεσαν αμέσως στη θάλασσα και κατάφεραν να σπάσουν τα παράθυρα του αυτοκινήτου για να βγάλουν το ζευγάρι, που δεν αντιδρούσε. Το πλήρωμα του «Πρωτεύς» έριξε στη θάλασσα τρία κυκλικά σωσίβια τα οποία ο λιμενικός και ο ναυτικός πράκτορας βοήθησαν να φορέσουν οι επιβάτες του τζιπ.

Τελικά ο λιμενικός και ο ναυτικός πράκτορας βοήθησε το ζευγάρι να ανέβει στην προβλήτα με ανεμόσκαλα που είχε ρίξει το πλήρωμα του πλοίου και στη συνέχεια ακολούθησαν και οι ίδιοι, μετά την ηρωική πράξη τους.

Οι επιβαίνοντες στο τζιπ εκτιμάται ότι είναι επισκέπτες στην πόλη, ενώ επί τόπου κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που τους μετέφερε στο Νοσοκομείο.

Πηγή: magnesianews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα