Αυστρία για Ερντογάν: Να μη μεταφέρει την προεκλογική του εκστρατεία σε αυστριακό έδαφος

19:16 28/2/2017 - Πηγή: Aixmi

Ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών Σεμπάστιαν Κουρτς καταγγέλει εκ νέου ως «ανεπιθύμητη» μία προπαγανδιστική εμφάνιση στην Αυστρία, του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενόψει του τουρκικού δημοψηφίσματος της 16ης Απριλίου.

Δυσαρέσκεια για το ενδεχόμενο μίας τέτοιας εξέλιξης, εκφράζει με δηλώσεις του και ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός

των Σοσιαλδημοκρατών Κρίστιαν Κερν, τονίζοντας πως είναι σαφές «ότι σε καμία περίπτωση δεν χαιρόμαστε όταν ξένες κυβερνήσεις μεταφέρουν την προεκλογική τους εκστρατεία στην Αυστρία».

Ο ίδιος, όπως σημειώνει ο Κρίστιαν Κερν, θα εκτιμήσει αναλόγως την κατάσταση, όμως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποια ένδειξη πως ο Ερντογάν ή η τουρκική κυβέρνηση σχεδιάζουν μία προεκλογική εκδήλωση στην Αυστρία.

«Ενημερώσαμε τους συνομιλητές μας για το πώς βλέπουμε τα πράγματα», αναφέρει στις δικές του δηλώσεις, νωρίτερα, ο Σεμπάστιαν Κουρτς, προσθέτοντας ότι θεωρεί «υποχρέωσή» του να υπάρξει απαγόρευση τέτοιων εκδηλώσεων, ενώ επαναλαμβάνει πως αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων έχουν πάντα τη δυνατότητα να έλθουν για διμερείς συνομιλίες στην Αυστρία και στις άλλες χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα