Αδιέξοδο στη σύσκεψη των αρχηγών – Δεν αντέχει άλλο η κοινωνία, λένε Βενιζέλος -Κουβέλης

22:15 9/9/2012 - Πηγή: Aixmi

Σε αδιέξοδο κατέληξε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, μετά την απόρριψη από την τρόικα μέτρων ύψους 2 δισ ευρώ, τα οποία εισηγήθηκε ο Γιάννης Στουρνάρας. Ο Βενιζέλος και ο Φώτης Κουβέλης

επέμειναν ότι δεν πρέπει να ματώσουν άλλο οι χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι, ενώ ειδικά ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δήλωσε ότι «αυτή τη στιγμή τίποτα δεν είναι δεδομένο» -δίνοντας την εντύπωση ότι θέτει εν αμφιβόλω ακόμη και τη συμετοχή του στην κυβέρνηση, αν γίνουν οριζόντιες περικοπές.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ήταν πιο ήπιος στις εκφράσεις, δήλωσε πως δεν υπάρχει θέμα στήριξης της κυβέρνησης, αλλά ζήτημα συνοχής της κοινωνίας, ενώ χαρακτήρισε εξαιρετική τη σχέση του με τον πρωθυπουργό. Επί τοις ουσίας, βέβαια, επανέλαβε τη διαφωνία του για το γεγονός ότι δεν ετέθη από την αρχή το αίτημα της διετούς επιμήκυνσης του προγράμματος λιτότητας και υπογράμμισε ότι δε δέχεται οριζόντιες περικοπές.

Τι θα γίνει τώρα;
Αύριο το πρωί θα συναντηθεί με την τρόικα ο Αντώνης Σαμαράς και το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σε μια προσπάθεια να τους πείσουν ότι δεν αντέχει άλλο η κοινωνία. Τι θα καταφέρουν;

Άγνωστο. Μεθαύριο ο πρωθυπουργός θα έχει συνομιλίες με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι και την Τετάρτη θα γίνει νέα σύσκεψη των τριών αρχηγών.

Keywords
Τυχαία Θέματα