Αδ. Γεωργιάδης: Όταν πάω στο εξωτερικό φοράω τη φανέλα Εθνική Ελλάδος

11:23 5/3/2017 - Πηγή: Aixmi

Στην κριτική που δήλωσε για τις δηλώσεις του στις συνεντεύξεις στο CNBC και στο Sky News «ελάτε να επενδύσετε στην Ελλάδα. Τα πάντα είναι φτηνά» ήταν προτροπή «ξεπουλήματος» απαντά με συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας πως «όταν πάω στο εξωτερικό φοράω τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδος» και «ξέρετε κανέναν που να θέλει να έλθει να επενδύσει και να του λες: Έλα τώρα που οι τιμές είναι πολύ υψηλές;».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης εκφράζει την επιφυλακτικότητά του για το αν «ο κ. Τσίπρας θα πετύχει την προθεσμία της 20ής Μαρτίου για την αξιολόγηση» και δηλώνει ότι «η αξιολόγηση πρέπει να κλείσει σε κάθε περίπτωση» καθώς και ότι «κανείς από τη ΝΔ δεν υποστήριξε ότι δεν θα κλείσει η αξιολόγηση» ενώ στο ερώτημα αν «η ΝΔ θα συνεχίσει να ζητά εκλογές» και μετά την αξιολόγηση ο αντιπρόεδρος της ΝΔ λέει ότι η παράταξή του «ποτέ δεν συνέδεσε τις εκλογές με την αξιολόγηση». «Τις εκλογές τις ζητάμε γιατί πιστεύουμε ότι ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο» επεσήμανε ο κ. Γεωργιάδης.

Επιπλέον, στο ερώτημα «με ποιο σκεπτικό η ΝΔ λέει «όχι» στην ψήφιση των μέτρων «ναι» στην υλοποίησή τους», υπογραμμίζει ότι «η ΝΔ δεν θα ψηφίσει κανένα πακέτο μέτρων», ωστόσο διαβεβαιώνει ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης όταν γίνει πρωθυπουργός δεν πρόκειται να πει στους πιστωτές ότι δεν θα τηρήσει τα συμφωνηθέντα».

Με αφορμή την πρόσφατη τοποθέτηση του κ. Βορίδη ότι «η ΝΔ κακώς ψήφισε το μνημόνιο το 2015» που προκάλεσε την έντονη αντίδραση Μεϊμαράκη, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ δηλώνει ότι «όσοι προσπαθούν να εμφανίσουν τη ΝΔ σε εσωκομματική σύγκρουση δεν θα τα καταφέρουν» και υποστηρίζει ότι «η ΝΔ είναι μία φάλαγγα που έχει αναλάβει την ιστορική ευθύνη να διασώσει τη χώρα από τα δεινά του ΣΥΡΙΖΑ» απαντώντας και στον χαρακτηρισμό του κ. Βερναρδάκη ότι η ΝΔ είναι 5η φάλαγγα κυρίως στο εξωτερικό.

Απαντώντας στο ερώτημα αν «μετά την αντιπροεδρία τον ενδιαφέρει η προεδρία του κόμματος», ο Άδωνις Γεωργιάδης δηλώνει «ευγνώμων για αυτά που έχει καταφέρει μέχρι σήμερα».

Σχετικά με την τουρκική προκλητικότητα σχολιάζει ότι «μέχρι το τουρκικό δημοψήφισμα ο κ. Ερντογάν μπορεί να είναι απρόβλεπτος» και επισημαίνει ότι «επιβάλλεται ψυχραιμία και χαμηλοί τόνοι».

Keywords
Τυχαία Θέματα