Zeit: Κατεστραμμένη η Ελλάδα λόγω χρεών;

08:59 16/2/2017 - Πηγή: Aixmi

Με άρθρο της η Zeit αναφέρεται και αυτή στο ζήτημα του ελληνικού χρέους, που σήμερα σχεδόν μονοπωλεί τον γερμανικό Τύπο, εστιάζοντας όμως στην ελληνική πλευρά και τη σκοπιά του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα.

«Κατεστραμμένη λόγω χρεών;» είναι ο τίτλος του άρθρου για την Ελλάδα, το οποίο σημειώνει ότι: «Ο Έλληνας πρωθυπουργός θεωρεί ότι οι υποχρεώσεις που καλείται

να εκπληρώσει η χώρα είναι υπεύθυνες για την ισχνή ανάπτυξή της». Στη συνέχεια όμως η εφημερίδα διερωτάται: «Οφείλεται τελικά μόνο στα χρέη, το ότι η ελληνική οικονομία αναπτύχθηκε πέρυσι μόνο κατά 0,3% και η ανεργία παραμένει υψηλή γύρω στο 20%;».

Επίσης, επισημαίνει ότι το ζήτημα του χρέους και η σχέση του με τις προοπτικές ανάπτυξης είναι τελικά ένα αμφιλεγόμενο κεφάλαιο, για το οποίο ούτε καν η ίδια η οικονομική επιστήμη μπορεί να δώσει σαφείς απαντήσεις. «Το πρόβλημα του ελληνικού χρέους δεν μπορεί να απαντηθεί οριστικά και για τον λόγο αυτό πρόκειται τελικά για ένα πολιτικό θέμα», σημειώνει η γερμανική εφημερίδα, σύμφωνα με την Deutsche Welle.

Keywords
Τυχαία Θέματα