Yeni Safak: Σενάρια για χτύπημα και βύθιση ελληνικού πλοίου

09:50 11/4/2018 - Πηγή: Aixmi

Στο ενδεχόμενο προβοκάτσιας στο Αιγαίο με στόχο να πληγεί το καθεστώς Ερντογάν αναφέρεται δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής τουρκικής εφημερίδας Yeni Safak, υπό τον τίτλο «Αν χτυπηθεί και βουλιάξει ελληνικό πλοίο».

Στο σενάριο πολέμου που διατυπώνει ο αρθρογράφος, είναι πιθανό, όταν ανεβαίνει η ένταση στο Αιγαίο, να γίνει κάποιο ατύχημα, «ας πούμε το τουρκικό ναυτικό να βυθίσει μια ελληνική πυραυλάκατο ή ένα ελληνικό πλοίο». Αυτό

ενδέχεται να οδηγήσει σε κοινό μέτωπο από τις ευρωπαϊκές χώρες και τις ΗΠΑ κατά της Τουρκίας, κάτι το οποίο πρέπει να λάβει υπόψη της η Άγκυρα.

Αν και το δημοσίευμα δεν διασυνδέει ευθέως την υποθετική απόπειρα προβοκάτσιας με τους γκιουλενιστες, δεν παραλείπει να αναφερθεί στην κατάρριψη του ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους το 2015 από τουρκικό μαχητικό, στα σύνορα με τη Συρία, που είχε αποδοθεί από Τούρκους αξιωματούχους σε γκιουλενιστες.

Yeni Safak: Σενάρια για χτύπημα και βύθιση ελληνικού πλοίου

The post Yeni Safak: Σενάρια για χτύπημα και βύθιση ελληνικού πλοίου appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα