To τυπικό σκέλος των προσφυγών στην πρώτη συνεδρίαση του ΣτΕ

21:01 12/10/2016 - Πηγή: Aixmi

Το τυπικό σκέλος των προσφύγων που έχει ασκηθεί από τα κανάλια κατά του νόμου Παππά συζητήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, στην πρώτη Διάσκεψη της Ολομέλειας του ΣτΕ.

Το τυπικό αυτό σκέλος ωστόσο, αν δηλαδή οι προσφυγές των καναλιών είναι απολύτως σύννομες και έχουν ασκηθεί παραδεκτά, είναι πολύ σημαντικό γιατί ενδεχόμενη απόρριψη θα σημαίνει ότι η Διάσκεψη δεν θα μπει στην ουσία των θεμάτων, αν δηλαδή ο νόμος Παππά είναι συνταγματικός ή όχι.

H διάσκεψη ολοκληρώθηκε για σήμερα και

θα συνεχιστεί, όπως ήταν προγραμματισμένο, την Παρασκευή αν και είναι άγνωστο αν και αυτή η διάσκεψη θα καταλήξει σε απόφαση.

Εισηγητής ήταν ο σύμβουλος Επικρατείας, Γιώργος Παπαγεωργίου. Και στη διάσκεψη της Παρασκευής θα συμμετέχουν 30 μέλη. Εκτός του πρόεδρου Νικολάου Σακελλαρίου, θα συμμετέχουν τρεις αντιπρόεδροι, σύμβουλοι Επικρατείας και τρεις πάρεδροι του ΣτΕ (οι τελευταίοι δεν έχουν δικαίωμα ψήφου).

Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έχουν προσφύγει οι τηλεοπτικοί σταθμοί Alpha, Antenna, Epsilon TV (E-TV), Mega Channel, ΣΚΑΪ, Star Channel και η Ένωση Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών και ζητούν την ακύρωση των κυβερνητικών αποφάσεων για την χορήγηση των 4 αδειών «επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας (high definition)».
Σημειώνεται ότι οι προσφυγές των τηλεοπτικών σταθμών έχουν συζητηθεί ενώπιον της Ολομέλειας του ΣτΕ στις 4 Ιουλίου 2016.

Keywords
Τυχαία Θέματα