Tο ελληνικό ΥΠΕΞ απαντά στην Τουρκία για την επίθεση στον Πρ. Παυλόπουλο

12:21 9/3/2017 - Πηγή: Aixmi

Το καθεστώς του Αιγαίου σχολίασε σε εκδήλωση για την Επέτειο της Ενσωμάτωσης των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα στην τουρκική προκλητικότητα.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Έλληνα προέδρου τόνισε ότι η Ελλάδα είναι εκείνη που προκαλεί, ενώ επιτέθηκε στον ίδιο τον κ. Παυλόπουλο λέγοντας ότι είναι προκλητικός και ότι

δεν γνωρίζει το διεθνές δίκαιο.

Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ σημειώνει: «Διατυπώνουμε την αντίρρησή μας για τη στρατικοποίηση των νησιών από την Ελλάδα, καθώς αυτό απειλεί την ασφάλεια της Τουρκίας και αποτελεί βασικό μας δικαίωμα, το οποίο χορηγήθηκε στη χώρα μας στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου» και συνεχίζουν στον προκλητικό τους τόνο κατηγορώντας την Ελλάδα ότι «κρύβεται πίσω από μία φανταστική τουρκική απειλή στην προσπάθειά της να αμφισβητήσει το καθεστώς της αποστρατικοποίησης».

Με τη σειρά του το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών απάντησε στην Τουρκία με ένα λιτό μήνυμα: «Το να γνωρίζεις το διεθνές δίκαιο σημαίνει πάνω από όλα να το σέβεσαι και να μην το παραβιάζεις».

Keywords
Τυχαία Θέματα