Tι θα ζητήσει ο ΣΕΒ από τον Γιούνκερ

17:09 20/6/2016 - Πηγή: Aixmi

Στη γενική συνέλευση του ΣΕΒ θα παραστεί ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην Αθήνα, την Τρίτη.

Ο ΣΕΒ, σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να ζητήσει από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κοινές πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης και της Κομισιόν για τη δραστική καταπολέμηση της φοροδιαφυγής,

τη σταδιακή ελάφρυνση της υπερφορολόγησης στην παραγωγή και την εφαρμογή σχεδίου ανάπτυξης με έμφαση στις ιδιωτικοποιήσεις και τα ΣΔΙΤ (Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα).

Ο ΣΕΒ θα επισημάνει ότι η γρήγορη και αποτελεσματική εφαρμογή του προγράμματος θα πρέπει να συνοδευτεί από αυτές τις κοινές πρωτοβουλίες ενώ χαρακτηρίζει την παρουσία του κ. Γιούνκερ στη γενική συνέλευση ως ψήφο εμπιστοσύνης, «όχι μόνο στις προσπάθειες που καταβάλλει η ελληνική πολιτεία να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις, ώστε να εισέλθει η χώρα μας σε μία αναπτυξιακή τροχιά, αλλά κυρίως, και, στις πρωτοβουλίες που σε καθημερινή βάση λαμβάνουν οι Έλληνες επιχειρηματίες, που τόσο πολύ έχουν δοκιμασθεί την τελευταία επταετία, για να γίνουν οι απαραίτητες επενδύσεις, που θα αυξήσουν την παραγωγικότητα, τα εισοδήματα και τις θέσεις εργασίας, ώστε να επανέλθει επιτέλους η χώρα στην κανονικότητα της ανάπτυξης και να αρχίσει να ανακτά το χαμένο έδαφος στα χρόνια της κρίσης».

Στην εκδήλωση, στην οποία θα παραστούν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ομιλητές θα είναι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, αλλά και ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Φέσσας αναμένεται να κάνει τρεις επισημάνσεις:

– Πρώτον, ότι η ανάπτυξη δεν μπορεί να γίνει ούτε με δανεικά, ούτε μόνο με ευρωπαϊκά κονδύλια. Χρειάζονται ιδιωτικά κεφάλαια που θα επενδυθούν σε μία χώρα που έχει σχέδιο, στόχους και εργαλεία. Προπάντων όμως χρειάζεται συνεργασία.

– Δεύτερον, ότι «όλοι μαζί, επιχειρηματίες, εργαζόμενοι, κράτος, φορείς του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα να χαράξουμε μια στρατηγική, που θα συνδυάζει στόχους και δυνατότητες και θα αξιοποιεί όλους τους πόρους στο ανθρώπινο δυναμικό, στις επιχειρήσεις και στους δημόσιους φορείς. Μια στρατηγική που θα εντοπίζει προβλήματα, εμπόδια και δυσκολίες και θα προτείνει λύσεις».

– Και τρίτον ότι: «Σε αυτή την προσπάθεια όλοι έχουμε κάτι να προσθέσουμε, όταν λειτουργούμε εποικοδομητικά. Όλοι μπορούμε να συμβάλουμε στη χάραξη μιας κοινής πορείας για να επιλυθεί το μεγαλύτερο ίσως, πρόβλημα της χώρας: Η έλλειψη εμπιστοσύνης. Γιατί δεν έχουμε εμπιστοσύνη μεταξύ μας, δεν μας εμπιστεύονται οι Ευρωπαίοι εταίροι μας, οι επιχειρηματίες δεν εμπιστεύονται το κράτος και η κοινωνία δεν εκτιμά τις επιχειρήσεις και την επιχειρηματικότητα. Χτίζοντας εμπιστοσύνη θα απελευθερώσουμε τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας με πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα».

Keywords
Τυχαία Θέματα