State Department: Ο Αμπντεσλάμ Ειδικά Χαρακτηρισμένος Παγκόσμιος Τρομοκράτης

19:49 5/4/2016 - Πηγή: Aixmi

Ειδικά χαρακτηρισμένος ως παγκόσμιος τρομοκράτης (Specially Designated Global Terrorist – SDGT) είναι πλέον από τις ΗΠΑ ο μακελάρης του Παρισιού Σαλάχ Αμπντεσλάμ.

Ως αποτέλεσμα του σχετικού χαρακτηρισμού, αναφέρεται περαιτέρω στην ανακοίνωση, τυχόν περιουσία του Αμπντεσλάμ στο έδαφος των ΗΠΑ μπλοκάρεται και απαγορεύεται οποιαδήποτε συναλλαγή Αμερικανών πολιτών με αυτόν.

Το State Department

σημειώνει ότι ο γεννημένος στο Βέλγιο Γάλλος υπήκοος Σαλάχ Αμπντεσλάμ είναι επιχειρησιακό στέλεχος του ISIS στο Ιράκ όσο και του παρακλαδιού ISIL ενώ κάνει μία σύντομη αναδρομή στον ρόλο και τις κατηγορίες που τον βαραίνουν για «ανθρωποκτονία από τρομοκρατικές ενέργειες» αναφορικά με τις επιθέσεις στο Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου, το γεγονός ότι έχει αναγνωρισθεί από αυτόπτες μάρτυρες καθώς και ότι DNA του εντοπίστηκε πάνω σε ζώνη με εκρηκτικά που βρέθηκε στο διαμέρισμα των Βρυξελλών. Αλλά σημειώνει επίσης ότι ο ίδιος παραδεχόμενος ότι φορούσε ζώνη με εκρηκτικά την ημέρα του μακελειού υπαναχώρησε αυτοβούλως, όπως ισχυρίζεται, και δεν ανατινάχθηκε στο Σταντ ντε Φρανς.

Η ανακοίνωση καταλήγει επισημαίνοντας ότι δια αυτής, τόσο οι πολίτες των ΗΠΑ όσο και η διεθνής κοινότητα, ενημερώνονται ότι Σ. Αμπντεσλάμ είναι τρομοκράτης και έχει ενεργή συμμετοχή σε τρομοκρατικές πράξεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα