Spiegel: Τα χρήματα τελειώνουν, αλλά ο Τσίπρας ενισχύεται

09:10 7/7/2015 - Πηγή: Aixmi

Μπορεί τα χρήματα να τελειώνουν, αλλά ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στο απόγειο της ισχύος του, σημειώνει το γερμανικό Der Spiegel, επιχειρώντας να εξηγήσει το «παράδοξο της Ελλάδας».

«Για πρώτη φορά από τότε που εκλέχθηκε πρωθυπουργός ο Τσίπρας αποφάσισε να γίνει ηγέτης και όχι απλώς ο πρόεδρος ενός αριστερού

κόμματος», τονίζει το περιοδικό. .

«Μεγάλο βήμα» του Έλληνα πρωθυπουργού χαρακτηρίζει το γερμανικό περιοδικό και την απόφασή του να αντικαταστήσει τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη και να επιλέξει τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Ο διορισμός του, σημειώνει το Spiegel, είναι ένα σημάδι ότι ο Τσίπρας επιθυμούσε στη θέση αυτή «έναν άνθρωπο που τα πάει καλά με την Ευρώπη».

Παράλληλα, εκτιμά το περιοδικό, μετά την παραίτηση του Αντώνη Σαμαρά από την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, ο Έλληνας πρωθυπουργός μπορεί να διαπραγματευτεί καλύτερα και με την αντιπολίτευση. Και οι υπόλοιποι πρόεδροι των κομμάτων της αντιπολίτευσης εμφανίζονται έτοιμοι να συνεργαστούν, όπως απέδειξε η χθεσινή τους συνάντηση υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Παρόλα αυτά προειδοποιεί το Spiegel ότι η χαρά του Αλέξη Τσίπρα ενδέχεται να μην διαρκέσει πολύ, καθώς εκτιμά ότι η τύχη του εξαρτάται από τον τρόπο που θα αντιμετωπίσουν οι πιστωτές της την Ελλάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα