SkyNews: Λίστα με 22.000 τζιχαντιστές – Αναλυτικά ονόματα και στοιχεία

10:34 10/3/2016 - Πηγή: Aixmi

Μία σοκαριστική αποκάλυψη έκανε το τηλεοπτικό δίκτυο Sky News που ανακοίνωσε ότι περιήλθε στην κατοχή του USB με τα ονόματα 22.000 μελών της ISIS.

Σύμφωνα με την αποκάλυψη, τα στοιχεία παρέδωσε στο δίκτυο πρώην μέλος της τζιχαντιστικής οργάνωσης, το οποίο τα έκλεψε από τον επικεφαλής της εσωτερικής αστυνομίας του Ισλαμικού Κράτους.

Οι ηλεκτρονικές καταγραφές περιλαμβάνουν ονόματα, διευθύνσεις ή και αριθμούς

τηλεφώνων των μελών που προέρχονται από τις αιτήσεις ένταξης ανθρώπων από 55 χώρες οι οποίοι έχουν καταταγεί στις τάξεις της οργάνωσης.

Ορισμένα έγγραφα περιέχουν πληροφορίες για τζιχαντιστές που μέχρι στιγμής δεν είχαν εντοπισθεί στη Δυτική Ευρώπη, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, τις χώρες του Μάγρεμπ και τη Μέση Ανατολή.

Το έγγραφο που δίνεται στα υποψήφια μέλη περιλαμβάνει 23 ερωτήσεις : ομάδα αίματος, γένος, επίπεδο κατανόησης της σαρία και πολλές ακόμη.

Ο άνθρωπος που παρέδωσε το usb στο Sky News ήταν πρώην μαχητής του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, ο οποίος στη συνέχεια εντάχθηκε στο Ισλαμικό Κράτος με το όνομα Αμπού Χάμεντ.

Αφού έκλεψε τα στοιχεία, τα μεταβίβασε σε δημοσιογράφο στην Τουρκία εξηγώντας ότι εγκατέλειψε τις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους έπειτα από «την κατάρρευση των ισλαμικών αξιών στις οποίες πιστεύει στους κόλπους της οργάνωσης».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η τζιχαντιστική οργάνωση έχει εγκαταλείψει το στρατηγείο της στη Ράκα και το έχει μεταφέρει στην έρημο.

Keywords
Τυχαία Θέματα