Reuters: Στο παρά 5 της χρεοκοπίας η Ελλάδα -Κανείς δε θέλει το μουντζούρη

21:16 26/4/2015 - Πηγή: Aixmi

Ανάλυση του πρακτορείου που υπογράφει ο αρθρογράφος Πωλ Τέιλορ δείχνει πως η πορεία της Ελλάδας προς την χρεοκοπία μοιάζει αναπόφευκτη – αυτή την στιγμή και δεδομένων των χειρισμών της ελληνικής κυβέρνησης – κανείς από τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς, τις χώρες ή τους ηγετικούς παράγοντες της ΕΕ – δεν επιθυμεί να κατηγορηθεί για αυτήν

Το παιχνίδι του δειλού μεταξύ της Ελλάδας

και των διεθνών πιστωτών της μετατρέπεται σε έναν φαύλο κύκλο απόδοσης ευθυνών, καθώς η Αθήνα πλησιάζει πιο κοντά στην χρεοκοπία, χωρίς να φαίνεται στον ορίζοντα κάποια συμφωνία για την καταβολή χρημάτων έναντι μεταρρυθμίσεων, σημειώνει το διεθνές πρακτορείο.

Οι πολιτικοί ηγέτες και κεντρικοί τραπεζίτες της Ευρώπης και οι Έλληνες πολιτικοί συμφωνούν μόνο σε ένα πράγμα: Εάν η Ελλάδα καταρρεύσει, δεν θέλουν να υπάρχουν τα δακτυλικά τους αποτυπώματα στο όπλο του εγκλήματος.

Αν η Αθήνα ξεμείνει από ρευστό και χρεοκοπήσει τις επόμενες εβδομάδες, όπως φαίνεται όλο και πιο πιθανό, κανένας δεν θέλει να κατηγορηθεί ότι έσπρωξε τη χώρα στον γκρεμό, ή ότι δεν προσπάθησε να τη σώσει.

Η αριστερή κυβέρνηση της Ελλάδας έχει ήδη αναγνωρίσει τον «ένοχο» της επιλογής της – τη Γερμανία, τον βασικό πληρωτή της Ευρώπης, που κατηγορείται ότι επέβαλε τοξικές πολιτικές λιτότητας στην Ελλάδα, προκαλώντας «ανθρωπιστική κρίση».

Οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης ετοιμάζουν το έδαφος να κατηγορήσουν τη νέα ελληνική κυβέρνηση του Τσίπρα ότι με αλαζονικό τρόπο εμπόδισε και απέτυχε να ανταποκριθεί σε υποχρεώσεις και ότι απέφυγε σκληρές επιλογές την ώρα που καιγόταν η Αθήνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα