O Νίκος Φίλης για την επαναφορά της βάσης του 10

14:17 6/4/2016 - Πηγή: Aixmi

Ο υπουργος Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκος Φίλης, χαρακτήρισε θέμα, το οποίο βρίσκεται σε διαρκή συζήτηση στον δημόσιο διάλογο, αλλά δεν αφορά το άμεσο μέλλον, το ζήτημα της επαναφοράς της βάσης του 10 για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

«Οι εξετάσεις θα γίνουν με τον τρόπο που γνωρίζουν όλοι. Αν προκύψει θέμα συνολικής αλλαγής του τρόπου πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, θα ειναι αντικείμενο ενός δημοσίου διαλόγου, χωρίς βιασύνες», εξήγησε ο κ. Φίλης.

Στο μεταξύ οι ηγεσίες των υπουργείων Παιδείας και Εσωτερικών ανακοίνωσαν την απλοποίηση των διαδικασιών

εγγραφής των μαθητών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση από την ερχόμενη σχολική χρονιά, με την κατάργηση προσκόμισης πιστοποιητικών δημοτολογίου.

Ο υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι με αυτόν τον τρόπο «θα γίνει πολύ πιο εύκολη η ζωή των καθηγητών αλλά και των γονέων» και υπογράμμισε ότι θα σημαίνει εξοικονόμηση χρόνου και κόστους.

Ο κ. Φίλης σημείωσε ότι μελετώνται και άλλοι τρόποι εξοικονόμησης χρόνου και κόστους για να λειτουργούν απερίσπαστα τα σχολεία, αναφέροντας για παράδειγμα τον τρόπο καταγραφής απουσιών. «Θα είναι ένα μέτρο που θα βοηθά και τους γονείς να έχουν άμεση αντίληψη και πληροφόρηση για την πρόοδο των παιδιών και τους εκπαιδευτικούς να μην καταναλώνουν άσκοπα χρόνο εις βάρος του έργου τους», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Keywords
Τυχαία Θέματα