O Δικέφαλος στην 5άδα- Επικράτησε του ΠΑΣ Γιάννινα 0-1

00:03 24/1/2017 - Πηγή: Aixmi

Σε αντίθεση με το ματς της Τούμπας, ο ΠΑΟΚ είχε λίγες κλασσικές ευκαιρίες στα Γιάννενα! Είχε όμως το σημαντικότερο. Το γκολ. Ο Λέοβατς έκρινε την αναμέτρηση (0-1 τον ΠΑΣ Γιάννινα) που μετά από καιρό έστειλε τον Δικέφαλο στην 5άδα!

Από την αρχή της φετινής αγωνιστικής χρονιάς, ένα πράγμα ήταν δεδομένο στο πρωτάθλημα. Πως ο ΠΑΟΚ για να πετύχει κάποιο τέρμα, έπρεπε πρώτα να χάσει πολλές και σημαντικές

ευκαιρίες. Μάλιστα υπήρχαν πολλές περιπτώσεις που ακόμα και διψήφιος αριθμός δεν του έφτανε, όπως ας πούμε στον εντός έδρας αγώνα με τον ΠΑΣ στη Τούμπα.

Σήμερα στους Ζωσιμάδες, όπως και κόντρα στον Λεβαδειακό στην Θεσσαλονίκη την προηγούμενη αγωνιστική, ο… δικέφαλος του βορρά ήταν πιο ουσιώδης και πήρε ισάριθμες νίκες. Την περασμένη αγωνιστική με 3-0, σήμερα πιο δύσκολα, αλλά και το 1-0 με το γκολ του Λέοβατς του έφτανε για να πάρει ακόμα ένα τρίποντο και να ανέβει μόνος του στην 5η θέση με 26 βαθμούς ξεπερνώντας τους Γιαννιώτες και την ΑΕΚ, έχοντας και ένα ματς λιγότερο.

Από το βούρκο στο… χωράφι

Την προηγούμενη αγωνιστική στο ίδιο γήπεδο, οι παίκτες των ΠΑΣ και Πανιωνίου αναγκάστηκαν να παίξουν σε… λίμνη με τον αγωνιστικό χώρο των Ζωσιμάδων να ήταν τραγικός. Σήμερα μπορεί να μην είχε νερό, αλλά το γήπεδο ήταν πάλι επικίνδυνο για ποδοσφαιρικό αγώνα. Ήταν ένα… χωράφι με τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων να πρέπει να είναι πρώτα από όλα ευχαριστημένοι που δεν τραυματίστηκαν και μετά να μιλάνε για το ματς και το αποτέλεσμα. Πραγματικά είναι κρίμα να γίνονται αγώνες σε τέτοιους αγωνιστικούς χώρους, αλλά αυτά τα λέμε συνέχεια χωρίς να γίνεται τίποτα…

Τα πάντα όλα είχε το πρώτο μέρος

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και το πρώτο ημίχρονο. Ένα πρώτο ημίχρονο που τα είχε όλα. Ευκαιρίες, πέναλτι πουν δεν δόθηκε, αλλά και το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση. Αρχικά το ματς ξεκίνησε με πέναλτι που δεν έδωσε ο Γκράνας σε καθαρό χέρι του Τζημόπουλου μόλις στο 1′ λεπτό, σε μια φάση που όπως φάνηκε και από το ριπλέι ήταν ξεκάθαρη.

Παρά τον τραγικό όπως αναφέραμε αγωνιστικό χώρο και οι δύο ομάδες και κυρίως ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να βγει μπροστά και να απειλήσει, αλλά την καλή στιγμή την είχαν οι γηπεδούχοι με τον Ακόστα ανενόχλητος από το ύψος της μικρής περιοχής να στέλνει με κεφαλιά την μπάλα στον Γλύκο. Έντεκα λεπτά αργότερα είχαμε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης. Ο Μάτος έκανε την σέντρα, ο Αθανασιάδης έπιασε την κεφαλιά αναγκάζοντας τον Πασχαλάκη σε μεγάλη επέμβαση, αλλά στην συνέχεια ο Λέοβατς ανενόχλητος κατάφερε να σκοράρει διαμορφώνοντας το τελικό 0-1.

Αυτή δεν ήταν η τελευταία φάση στο πρώτο μέρος, καθώς στο 39′ οι γηπεδούχοι έχασαν μοναδική ευκαιρία με τον Μαμπουλού να βγαίνει μόνος του απέναντι από τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ και να πλασάρει τραγικά, ενώ και ο Γλύκος αντέδρασε πολύ ωραία σώζοντας την ομάδα του.

Λίγες φάσεις λόγω αγωνιστικού χώρου

Στο δεύτερο μέρος με τον αγωνιστικό χώρο να γίνεται ακόμα πιο βαρύς το θέαμα ήταν πολύ κακό. Την πρώτη ευκαιρία και μάλιστα διπλή την έχασαν οι παίκτες του ΠΑΟΚ με τον Μυστακίδη να βλέπει δύο φορές τον Πασχαλάκη να τον νικάει. Αυτή ουσιαστικά ήταν και η μοναδική καλή στιγμή, καθώς είχαμε άλλες δύο περιπτώσεις που ο Κόντε έπεσε μόνος του σε μια με τον Μαλεζά και στην άλλη με τον Βαρέλα, χωρίς να δοθεί και σωστά πέναλτι. Έτσι φτάσαμε στο τελευταίο σφύριγμα του Γκράνα που βρήκε τους παίκτες του ΠΑΟΚ να πανηγυρίζουν τη νίκη μέσα σε δύσκολη έδρα και σε τραγικό αγωνιστικό χώρο, ανεβαίνοντας όπως προαναφέραμε μόνοι στην 5η θέση και με ένα ματς λιγότερο.

MAN OF THE MATCH: Ο αγώνας έληξε με 1-0 για τον ΠΑΟΚ και ο Λέοβατς πέτυχε το μοναδικό γκολ. Ε από μόνο του φτάνει για να είναι πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Ναι η αλήθεια είναι πως ο Μαμπουλού έκανε κακό πλασέ, αλλά και ο Γλύκος ήταν εκεί, έδειξε ετοιμότητα κρατώντας το μηδέν και στάθηκε και με το παραπάνω στο ύψος του.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Μαμπουλού ήταν ο αδύναμος κρίκος για τον ΠΑΟΚ όχι μόνο για το απίστευτο τετ α τετ που έχασε αλλά για την συνολική του παρουσία.

Η ΓΚΑΦΑ: Να έχει κάνει ο Πασχαλάκης μεγάλη επέμβαση και ο Καρανίκας να αφήνει ανενόχλητο τον Λέοβατς να σκοράρει. Μιλάμε για την απόλυτη γκάφα στο ματς.

Οι συνθέσεις του αγώνα

ΠΑΣ Γιάννινα (Γ. Πετράκης): Πασχαλάκης, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Μαμπουλού (82′ Μπέριος), Γιάκος (55′ Κόντε), Καρανίκας (66′ Βιντάλ), Λίλα, Κούτρης, Κοζορώνης, Ακόστα, Σκόνδρας.

ΠΑΟΚ (Β. Ίβιτς): Γλύκος, Βαρέλα, Μαλεζάς, Κρέσπο, Σάκχοφ, Τσίμιροτ (90+4′ Κάνιας), Μάτος, Κάμπος (89′ Κουλούρης), Λέοβατς, Αθανασιάδης, Μυστακίδης (71′ Χαρίσης).

Πηγή: gazzetta.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα