O Tραμπ απαντά στον Κιμ: Στέλνει βομβαρδιστικά στην κορεατική χερσόνησο!

17:46 30/7/2017 - Πηγή: Aixmi

Την κατάρριψη ενός βαλλιστικού πυραύλου μεσαίας ακτίνας δράσης, στην τελευταία επιχειρησιακή δοκιμή του αντιπυραυλικού συστήματος (Terminal High Altitude Area Defense -THAAD) ανακόινωσαν οι ΗΠΑ, μία μόλις μέρα μετά την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου εκ μέρους της Βορείου Κορέας και την «εκτοξευση» απειλών εκ μέρους του Κιμ Γιονγκ Ουν ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται στο πεδίο των βολών τους..

Η δοκιμαστική κατάρριψη του πυραύλου-στόχου πραγματοποιήθηκε πάνω

από τον Ειρηνικό ωκεανό, σε μία περίοδο κλιμάκωσης της έντασης στην Κορεατική Χερσόνησο.

Την ίδια ώρα ο Ντόναλντ Τραμπ στέλνει αμερικανικά βομβαρδιστικά B-1B πέταξαν πάνω από την κορεατική χερσόνησο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, τα αμερικανικά βομβαρδιστικά απογειώθηκαν από την αεροπορική βάση του Γκουάμ. Στην άσκηση αυτή συμμετείχαν επίσης μαχητικά της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας.

«Η Βόρεια Κορέα παραμένει η πιο επείγουσα απειλή για την περιφερειακή σταθερότητα. Αν απαιτηθεί, είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε με ταχεία, θανατηφόρα και συντριπτική ισχύ, στον χρόνο και τον τόπο της επιλογής μας» ανέφερε στην ανακοίνωση ο διοικητής των δυνάμεων της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ στον Ειρηνικό, Τέρενς Τζ. Ο’Σόνεσι.

Οι ΗΠΑ έχουν και στο παρελθόν πραγματοποιήσει υπερπτήσεις των υπερηχητικών βομβαρδιστικών Β1-Β ως επίδειξη δύναμης, σε απάντηση για πυραυλικές ή πυρηνικές δοκιμές της Βόρειας Κορέας.

Πάντως ο πρέοδρος των ΗΠΑ εξέφρασε την απογοήτευση του με την Κίνα που δεν λαμβάνει θέση απέναντι στη στάση τς Βορείου Κορέας.

Στον λογαραισμό του στο Twitter έγραψε: «Οι άφρονες πρώην ηγέτες μας τους επέτρεψαν να κερδίζουν εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο από το εμπόριο, όμως δεν κάνουν ΤΙΠΟΤΑ για εμάς με τη Βόρεια Κορέα, μόνο λόγια. Δεν θα το επιτρέψουμε να συνεχιστεί. Η Κίνα θα μπορούσε εύκολα να λύσει αυτό το πρόβλημα».

Keywords
Τυχαία Θέματα