O Oμπάμα στο Μαξίμου: Με την λιτότητα δεν γίνεται τίποτα πρέπει να υπάρξει ελάφρυνση του χρέους

14:56 15/11/2016 - Πηγή: Aixmi

Στο Μέγαρο Μαξίμου μπήκε λίγο μετά τις 14.30 ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ στην αντιφώνησή του στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ευχαρίστησε τον κ. Τσίπρα και τον ελληνικό λαό για την θερμή υποδοχή. Ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό, την κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό γι’ αυτά που έχουν επιτύχει στις δύσκολες συνθήκες. Εμμένουμε στην θέση μας ότι

μόνο με την λιτότητα δεν γίνεται τίποτα.

Θα πρέπει να υπάρξει ελάφρυνση του χρέους, υπογράμμισε.

Ο Μπαράκ Ομπάμα ευχαρίστησε, επίσης, τον ελληνικό λαό για τη στάση του απέναντι στους πρόσφυγες και τον πρωθυπουργό για τις θέσεις που ανέπτυξε στην Σύνοδο Κορυφής γι’ αυτό το ζήτημα. Τόνισε ότι θα πρέπει να βρεθεί λύση και για τις προσφυγικές ροές και για τις πολεμικές συγκρούσεις που τις προκαλούν. Όσον αφορά το Κυπριακό, είπε, «πιστεύουμε ότι η Ελλάδα μαζί με την Τουρκία και τη βοήθειά μας θα μπορέσουν να βρουν μια δίκαιη και βιώσιμη λύση».

Παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα στάθηκε όρθια, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας υποδεχόμενος τον Μπαράκ Ομπάμα στο Μέγαρο Μαξίμου. Σημείωσε ότι ελπίζουμε οι κόποι του λαού να βρουν σύντομα ανταπόκριση και να έχουμε θετική εξέλιξη στα σημαντικά θέματα που έχουμε μπροστά μας στις διαπραγματεύσεις που αφορούν την κρίση του χρέους και μια θετική εξέλιξη με τους εταίρους μας που αφορά όλη την Ευρώπη και την παγκόσμια οικονομία, αλλά και το Κυπριακό στο οποίο όλοι ελπίζουμε σε μια δίκαιη και βιώσιμη λύση.

«Είναι για εμάς μεγάλη η χαρά και η τιμή να έχεις επιλέξει την Ελλάδα ως έναν από τους σταθμούς του τελευταίου ευρωπαϊκού ταξιδιού σου και αυτό μπορεί να δώσει από μόνο του σημαντικά μηνύματα τόσο στην Ευρώπη όσο και στη διεθνή κοινότητα», είπε ο Αλέξης Τσίπρας υποδεχόμενος τον Μπαράκ Ομπάμα στο Μέγαρο Μαξίμου.
Στην αναφορά του στο προσφυγικό ο Μπαράκ Ομπάμα ευχαρίστησε ξανά τον ελληνικό λαό για τη στάση του και τόνισε ότι οι ΗΠΑ στηρίζουν μια δίκαιη λύση για το Κυπριακό.

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε τιμή το γεγονός ότι ο Αμερικανός πρόεδρος επέλεξε την Ελλάδα «ως έναν από τους σταθμούς του τελευταίου ταξιδιού» τονίζοντας ότι «από μόνο του είναι πολύ σημαντικό το μήνυμα αυτό στην Ευρώπη και την παγκόσμια κοινότητα».

«Γιατί η Ελλάδα δεν κουβαλάει μόνο την αρχαία παράδοση αλλά μάχεται και στο σήμερα, στο παρόν για την υπεράσπιση αξιών όπως η ελευθερία, η δημοκρατία, η υπεράσπιση των ίσων δικαιωμάτων» συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός μίλησε για τις δυσκολίες που πέρασε ο ελληνικός λαός τα τελευταία 5 χρόνια τονίζοντας ότι «σταθήκαμε όρθιοι και το ίδιο πιστεύω ότι θα κάνουμε και τώρα ελπίζοντας ότι πολύ σύντομα οι κόποι του λαού θα βρουν ανταπόκριση και να έχουμε αποτελέσματα στις διαπραγματεύσεις για το θέμα του χρέους με θετικές εξελίξεις γι’ αυτό αλλά και το Κυπριακό στο οποίο ελπίζουμε σε μια βιώσιμη λύση».

«Ανυπομονώ να συζητήσουμε κατ’ ιδίαν και είμαι βέβαιος ότι το ταξίδι θα είναι ουσιαστικό και θα έχει σημαντικά αποτελέσματα» κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα