O Mελανσόν πήρε θέση: «Φρικτό λάθος»η ψήφος υπέρ της Λεπέν

22:34 1/5/2017 - Πηγή: Aixmi

Με συνέντευξη του στο δίκτυο TF1 ο Ζαν-Λικ Μελανσόν πήρε επιτέλους θέση μόλις έξι μέρες πριν τις κρίσιμες προεδρικές εκλογές που θα φέρουν στη γαλλική προεδρία Εμανουέλ Μακρόν ή Μαρίν Λεπέν.

Ο Μελανσόν ξεκαθάρισε: «Eίναι ξεκάθαρη η θέση μου (…) Δεν θα ψηφίσω Εθνικό Μέτωπο, πολεμώ το Εθνικό Μέτωπο. Και λέω σε όσους με ακούν: μην κάνετε το φρικτό λάθος να ρίξετε μια ψήφο υπέρ του Εθνικού Μετώπου, γιατί θα ωθήσετε τη χώρα σε γενική ανάφλεξη»,

δήλωσε ο υποψήφιος του κινήματος «Ανυπότακτη Γαλλία».

Ωστόσο ο Μελανσόν αρνήθηκε να «αποκαλύψει» εάν θα ψηφίσει λευκό ή υπέρ του Εμανουέλ Μακρόν. Επιπέον, υπενθύμισε ότι στις περιφερειακές εκλογές του 2015, ήδη, ο αριστερός πολιτικός δεν είχε απευθύνει έκκληση για το «ρεπουμπλικανικό μέτωπο».

Ο Μελανσόν έδωσε και «μια συμβουλή» στον Εμανουέλ Μακρόν: «Αντί να με προσβάλετε, αντί να κακομεταχειρίζεστε τους φίλους μου, γιατί για παράδειγμα δεν κάνετε μια κίνηση; Η Μαρίν Λεπέν προσπαθεί τουλάχιστον να μιλά στους Ανυπότακτους. Ο υποψήφιος του Επρός θα μπορούσε να τους πει: ‘’ακούστε, σας κατάλαβα, αποσύρω το σχέδιό μου για τη μεταρρύθμιση του εργατικού κώδικα, προκειμένου να μπορέσετε να κάνετε μια κίνηση προς το μέρος μου’’», πρόσθεσε ο Μελανσόν, αναφερόμενος στη βούληση του Μακρόν να μεταρρυθμίσει εκ νέου τον εργατικό κώδικα, με διατάξεις, το καλοκαίρι.
«Κύριε Μακρόν, πρέπει να κάνετε κάτι, δεν μπορείτε απλά να έρχεστε και να λέτε: θέλω μια ψήφο προσχώρησης» κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα