O Kαμμένος απαντά στα… τουρκικά F35 (ΒΙΝΤΕΟ)

16:37 18/11/2016 - Πηγή: Aixmi

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Φικρί Ισίλ, δήλωσε πριν από λίγες μέρες ότι η Τουρκία θα παραλάβει, όπως εξάλλου αναμενόταν τα δύο πρώτα F-35 το 2018, με την χώρα να ζητά από την παραγωγό εταιρεία Lockheed Martin επιπλέον 20 αεροσκάφη από τα 100 που έχει ήδη παραγγείλει.

O υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος πήρε θέση για τη συγκεκριμένη δήλωση και σε συνέντευξή του στο «Militaire.gr» αναφέρθηκε στο ζήτημα αυτό, τονίζοντας πως στο παρελθόν

η Ελλάδα, εξαιτίας της ανευθυνότητας που επέδειξαν οι τότε κυβερνήσεις, έμεινε εκτός του προγράμματος συμπαραγωγής του F-35.

Όπως τονίζει ο υπουργός Αμυνας, η Ελλάδα δεν μπορεί να αγνοήσει την είσοδο ενός αεροσκάφους πέμπτης γενιάς στο Αιγαίο, λέγοντας πως επειδή ακριβώς δεν υπάρχουν χρήματα στην ελληνική οικονομία, ελπίζει στη συνδρομή των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ ώστε να υπάρξουν οι κατάλληλες ισορροπίες στο Αιγαίο.

Μάλιστα ο κ. Καμμένος ανακοίνωσε πως η χώρα μας πρόκειται να διεξάγει μια μελέτη αναφορικά με το τι θα μπορούσε να κάνει για την αναβάθμιση του στόλου της, ενώ παράλληλα συνεχίζεται ο εκσυγχρονισμός των F-16, ανεξάρτητα από το αν η χώρα αποκτήσει ή όχι το νέο αεροσκάφος.

Πηγή: militaire.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα