O Gucci θέλει τον Παρθενώνα για ντεφιλέ!

10:07 13/2/2017 - Πηγή: Aixmi

Έπειτα από τον σάλο που προκάλεσε ο οίκος Gucci με τη σειρά του «Διόνυσος», η οποία ήταν εμπνευσμένη από την αρχαία Ελλάδα και έντυσε ομοιώματα γλυπτών σε αντιστοιχία με τα γλυπτά στο δυτικό και ανατολικό αέτωμα του Παρθενώνα με δημιουργίες της, η διοίκηση του ομίλου θέλει να μετατρέψει σε πασαρέλα τον Παρθενώνα!

Μετά τον θόρυβο που προκάλεσε η εικόνα του Διόνυσου με πολύχρωμο σορτς, γυναικεία τσάντα και λουλούδι στο αφτί να τραβάει selfie τον εαυτό του, του Κέκροπα ντυμένο χίπις, του Ιλισού με γυναικεία αξεσουάρ και της Καλλιρρόης να κρατά iphone, η εταιρεία έσπευσε να διευκρινίσει πως δεν ήταν στις προθέσεις της να προσβάλει τον ελληνικό πολιτισμό και πως η καμπάνια της πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ελευθερίας της καλλιτεχνικής έκφρασης και της καινοτόμου δημιουργικότητας που προωθεί.

Τώρα ο οίκος μόδας επανέρχεται και ζητεί τον χώρο του Παρθενώνα για επίδειξη. Μέλη της Αρχαιολογικής υπηρεσίας επισημαίνουν πως «η πρόταση αφορά σε ένα κανονικότατο ντεφιλέ, με πασαρέλα και μουσική» μπροστά από τον Παρθενώνα όπου θα πρέπει να στηθούν καθίσματα για το κοινό αλλά και παρασκήνια για να αλλάζουν τα μοντέλα.

Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο πρόκειται να συνεδριάσει και να αποφασίσει για το αν θα παραχωρήσει τον χώρο στον διάσημο οίκο μόδας την 1η Ιουνίου 2017, ενώ παράλληλα ο Gucci ζητεί και τη χορήγηση άδειας για κινηματογράφηση της επίδειξης.

Η εισήγηση της ΕΦΑ Αθηνών προς το ΚΑΣ είναι αρνητική και το θέμα θα είχε λήξει σε επίπεδο εφορίας, αλλά οι διοργανωτές ζήτησαν απόφαση από το ανώτατο γνωμοδοτικό όργανο του ελληνικού υπουργείου Πολιτισμού, που θα συνεδριάσει αύριο, ενώ στη συνέχεια η εισήγησή τους θα δοθεί στην υπουργό που θα έχει και τον τελευταίο λόγο.

Keywords
Τυχαία Θέματα