O Eρντογάν «κλείνει» 45 εφημερίδες, 16 κανάλια, 23 ραδιόφωνα και 15 περιοδικά

23:35 27/7/2016 - Πηγή: Aixmi

Οι εκκαθαρίσεις της τουρκικής κυβέρνησης στον χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό προκαλώντας και έντονες αντιδράσεις.

Ήδη σήμερα ανακοινώθηκε ότι με απόφαση του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν «σφραγίστηκαν» 3 πρακτορεία ειδήσεων, 16 τηλεοπτικοί σταθμοί, 23 ραδιοφωνικοί σταθμοί, 45 εφημερίδες και 15 περιοδικά.
Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα De Zeit, ως εκ τούτου η αντιπολιτευτική εφημερίδα Zaman ανησυχεί.

Εισαγγελέας διέταξε να τεθούν

υπό κράτηση 47 δημοσιογράφοι εκ των οποίων οι περισσότεροι εργαζόντουσαν στην εφημερίδα Zaman.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu η αστυνομία έψαξε τα διαμερίσματα των υπόπτων δημοσιογράφων, ενώ τη Δευτέρα υπό έρευνα τέθηκαν ακόμη 42 δημοσιογράφοι.

Η Zaman, μία από τις μεγαλύτερες εφημερίδες σε κυκλοφορία στη χώρα κατηγορείται για διασυνδέσεις με το δίκτυο του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν. Κυβερνητικός παράγοντας που δεν ήθελε να κατονομαστεί ανέφερε πως οι δημοσιογράφοι της Zaman γνώριζαν λεπτομέρειες για τις κινήσεις του Γκιουλέν και του δικτύου του, ενώ εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης για δημοσιογράφους που θεωρούνται συνεργάτες του εξόριστου ιεροκήρυκα.

Οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα επικρίνουν τις συλλήψεις και τις διώξεις των δημοσιογράφων λέγοντας πως αυτές στοχεύουν απευθείας στο να σιωπήσουν τους εκπροσώπους του Τύπου.

Keywords
Τυχαία Θέματα