Nέο «χτύπημα» από Τραμπ – Έκλεισε στα μούτρα το τηλέφωνο στον Αυστραλό πρωθυπουργό

10:24 2/2/2017 - Πηγή: Aixmi

Ένταση επικράτησε στην τηλεφωνική επικοινωνία του νέου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με τον Αυστραλό πρωθυπουργό Μάλκολμ Τέρνμπουλ, κατά την οποία οι δύο ηγέτες συζήτησαν τη μεταξύ των δύο χωρών συμφωνία για το προσφυγικό.

Αντί να διαρκέσει μία ώρα, ωστόσο, ο Τραμπ έκλεισε το τηλέφωνο στα μούτρα του Τέρνμπουλ σε μόλις 25 λεπτά, χαρακτηρίζοντας τη συμφωνία «βλακεία», επεσήμανε πως «είναι η χειρότερη συμφωνία όλων των εποχών», ενώ τόνισε ότι αυτό θα τον σκοτώσει πολιτικά.

Μάλιστα, επικαλούμενος τις

τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε με άλλους τέσσερις ηγέτες νωρίτερα, ο Ντόναλντ Τραμπ είπε στον Μάλκολμ Τερνμπουλ ότι «αυτό είναι το χειρότερο τηλεφώνημα όλων» κι έκλεισε το ακουστικό!

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο και πριν από τον Αυστραλό πρωθυπουργό ο Ντόναλντ Τραμπ είχε συνομιλήσει με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε, την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Η Αυστραλία είναι παραδοσιακός σύμμαχος των ΗΠΑ ενώ η χώρα έχει υπογράψει με τον Μπαράκ Ομπάμα συμφωνία να δέχεται 1.250 πρόσφυγες από τα κέντρα υποδοχής της Αυστραλίας κάτι που ο Τραμπ δεν έχει κανέναν σκοπό να τηρήσει προς δυσαρέσκεια του Τερνμπουλ. Μάλισα, ο Τραμπ κατηγόρησε την Αυστραλία ότι με αυτήν τη συμφωνία επιχειρεί να εξάγει τους επόμενους βομβιστές της Βοστώνης, αναφερόμενος στους αδερφούς Τσαρνάεφ που αιματοκύλησαν το 2015 τον Μαραθώνιο της βοστώνης.

Keywords
Τυχαία Θέματα