NYT: Ο Τραμπ είχε ζητήσει από τον Κόμεϊ να τερματίσει την έρευνα για τον Φλιν (BINTEO)

11:14 17/5/2017 - Πηγή: Aixmi

Σε μέμο του απολυθέντα επικεφαλής του FBI Τζέιμς Κόμεϊ αποκαλύπτεται η παρέμβαση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ υπέρ του πρώην συμβούλου εθνικής ασφάλειας Μάικλ Φλιν.

Σύμφωνα με το έγγραφο του Κόμεϊ, το οποίο συνέταξε λίγη ώρα μετά τη συνάντηση πυο είχε με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο στο Οβάλ Γραφείο, τον Φεβρουάριο, ο Ντόναλντ Τραμπ τού ζήτησε να τερατίσει την έρευνα για τον Φλιν, το όνομα του οποίου αναμειγνυόταν σε διασυνδέσεις και διαρροές προς Ρώσους διπλωμάτες.

«Ελπίζω

να μπορείς να το σταματήσεις αυτό» ισχυρίζεται ο Κόμεϊ ότι του είπε ο πρόεδρος. Επίσης, στο μέμο ο Κόμεϊ τονίζει πως ο Τραμπ χαρακτήρισε τον Φλιν «καλό τύπο» που δεν είχε υποπέσει σε ατόπημα και εξέφρασε την ελπίδα πως το FBI θα βρει τρόπο να εγκαταλείψει την υπόθεση.

Όπως σημειώνει το δημοσίευμα των New York Times, το μέμο αυτό είναι ξεκάθαρη απόδειξη της παρέμβασης και της απόπειρας άσκησης επιρροής στο υπουργείο Δικαιοσύνης και στο FBI από τον Αμερικανό πρόεδρο, στην έρευνα πυο αφορά στη διασύνδεση των συνεργατών του προέδρου με τη Ρωσία.

Keywords
Τυχαία Θέματα