«Mπλόκο» στην Αθηνών-Λαμίας: Δίπλωσαν νταλίκες-Εγκλωβισμένοι οδηγοί

16:46 22/12/2017 - Πηγή: Aixmi

Στα δύο «κόπηκε» η Ελλάδα καθώς λόγω του πυκνού χιονιού δίπλωσαν νταλίκες στο ύψος του Μαρτίνου στη Φθιώτιδα, με αποτέλεσμα παρόλες τις προσπάθειες που καταβάλλονται από χθες που ξεκίνησε η κακοκαιρία να παραμείνει ανοιχτή η εθνική οδός, η κίνηση έχει διακοπεί και οδηγοί έχουν εγκλωβιστεί.

Η επιδείνωση του καιρού την τελευταία ώρα έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην περιοχή του Μπράλου αλλά και στο Μαρτίνο.

Όπως αναφέρει το lamiareport.gr

λίγο έξω από τη Λαμία, στις στροφές προς Μπράλο, έχουν διπλώσει δυο νταλίκες ενώ σε συδυασμό με την πυκνή χιονόπτωση διεκόπη η κυκλοφορία που μέχρι τώρα διεξαγόταν με δυσκολία, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να περάσουν ούτε οι αλατιέρες να καθαρίσουν.

Πολύ δύσκολα είναι τα πράγματα και στην εθνική οδό, όπου χιονίζει κατά μήκος του Πετάλου του Μαλιακού κόλπου. Τα φαινόμενα είναι πιο έντονα στην περιοχή της Λοκρίδας όπου στο ύψος του Μαρτίνου τα αυτοκίνητα πάνε σημειωτόν.
«Λίγο πριν το Μαρτίνο και μέχρι τη Μαλεσίνα έχουν ντεραπάρει πάνω από 20 αυτοκίνητα, μικρά και μεγάλα, και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας. Πέρασα με τρομερή δυσκολία γιατί είχα 4χ4, αλλά σε λίγο δεν θα κινείται τίποτα…» είπε νωρίτερα στο LamiaReport οδηγός που ταξίδευε από Αθήνα προς Λαμία. Μετά τα διόδια της Τραγάνας προς Λαμίας δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα αλλά το θέμα είναι πως φτάνεις μέχρι εκεί, συμπλήρωσε.

Στην περιοχή του Μπράλου απαγορεύθηκε η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων λόγω χιονόπτωσης. Ακινητοποιημένο στο σημείο και λεωφορείο του ΚΤΕΛ Πάτρας στο οποίο επιβαίνουν και φοιτητές που επιστρέφουν για τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Απαγόρευση κυκλοφορίας για τα φορτηγά δόθηκε σε όλο το Εθνικό δίκτυο από Πελασγία και μέχρι το Μαρτίνο νωρίτερα λόγω σφοδρής χιονόπτωσης.
Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί πόσο δύσκολα κινούνται τα αυτοκίνητα στην εθνική οδό. Είναι στο ύψος της γέφυρας του Μαρτίνου λίγο πριν διπλώσουν οι νταλίκες και τα υπόλοιπα αυτοκίνητα.

Στο δρόμο Λαμίας- Καρπενησίου, αμέσως μετά την Μακρακώμη και μέχρι τη σήραγγα του Τυμφρηστού, υπήρξε ισχυρή χιονόπτωση αλλά ο δρόμος παραμένει ανοιχτός από την προσπάθειες των εκχιονιστικών που δουλεύουν ασταμάτητα. Οι οδηγοί όμως θα πρέπει να έχουν μαζί τους και τις αλυσίδες.

Στα χωριά της Δυτικής Φθιώτιδας και ιδιαίτερα στην περιοχή της Σπερχειάδας και της Μακρακώμης, η χιονόπτωση είναι ιδιαίτερα έντονη μετά τις 4 το απόγευμα, με συνέπεια πολλά χωριά να μην έχουν επικοινωνία.

Η ένταση της χιονόπτωσης ήταν ιδιαίτερα μεγάλη και στις περιοχές των Καμένων Βούρλων, της Αμφίκλειας και της Κάτω Τιθορέας.

Ισχυρή χιονοθύελλα έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στα ορεινά της Αχαΐας. Πολλά οχήματα βρίσκονται ακινητοποιημένα και περιμένουν τα εκχιονιστικά να ανοίξουν το δρόμο.

Σύμφωνα με το tempo24.gr, ένα λεωφορείο με 34 επιβάτες βρίσκεται ακινητοποιημένο για περισσότερες από δύο ώρες. Επίσης στο δρόμο Πούντας Καλαβρύτων σημειώθηκε σύγκρουση οχημάτων χωρίς όμως να υπάρξουν τραυματίες.

Κλειστή η πορθμειακή γραμμή Ρίου-Αντιρρίου
Τα καιρικά φαινόμενα «χτύπησαν» και τη Ναυπακτία. Από τις 15:00 το μεσημέρι της Πέμπτης η πορθμειακή γραμμή Ρίου-Αντιρρίου παραμένει κλειστή με τους ανέμους να είναι θυελλώδεις της τάξεως 7-8 μποφόρ.

Σύμφωνα με το nafpaktianews.gr σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται στα έντονα καιρικά φαινόμενα στη Δυτική Ελλάδα. Τα εκχιονιστικά μηχανήματα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δήμου Καλαβρύτων εργάζονται πυρετωδώς για να παραμείνει το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο ανοικτό και ιδιαίτερα στην ευρύτερη περιοχή της Ζαρούχλας – Καλαβρύτων – Μεγάλου Σπηλαίου – Φτέρης – Βλασίας – Πριολίθου και Λουσών.

«Mπλόκο» στην Αθηνών-Λαμίας: Δίπλωσαν νταλίκες-Εγκλωβισμένοι οδηγοί

The post «Mπλόκο» στην Αθηνών-Λαμίας: Δίπλωσαν νταλίκες-Εγκλωβισμένοι οδηγοί appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα