LIVE η κηδεία του Σιμόν Πέρες

09:57 30/9/2016 - Πηγή: Aixmi

Παρακολουθήστε σε απευθείας μετάδοση από το Ισραήλ την κηδεία του ειρηνιστή και τελευταίου της γενιάς των ιδρυτών του κράτους του Ισραήλ, Σιμόν Πέρες.

Η κηδεία του συγκεντρώνει στη χώρα τους παγκόσμιους ηγέτες. Μεταξύ των επισήμων που θα παρευρεθούν στη νεκρώσιμη ακολουθία είναι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, της Γαλλίας

Φρανσουά Ολάντ, της Γερμανίας Γιοακίμ Γκάουκ, ο πρίγκιπας Κάρολος της Βρετανίας, ο βασιλιάς Φίλιππος της Ισπανίας αλλά και ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς. Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον με δυκσολία συγκρατούσε τη συγκίνησή του καθώς θεωρούσε τον Πέρες ως πραγμαιτκό φίλο.

Την Ελλάδα εκπροσωπεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυόπουλος. Η Αίγυπτος θα εκπροσωπηθεί από τον υπουργό Εξωτερικών Σάμεχ Σούκρι.

The funeral of former Israeli President Shimon Peres is underway in Jerusalem https://t.co/Oeg1wYCW0r

Sky News (@SkyNews) September 30, 2016

Στην Ιερουσαλήμ βρίσκονται 90 αντιπροσωπείες από 70 χώρες και όπως είναι λογικό τα μέτρα ασφαλείας που έχουν λάβει οι δυνάμεις ασφαλείας είναι δρακόντεια.

Ο Πέρες θα ενταφιαστεί στο όρος Χερτσλ, δίπλα στον Γιτζάκ Ράμπιν, ενώ οι αξιωματικοί ελέγχουν ακόμη και τις διαδικτυακές επικοινωνίες προκειμένου να «πιάσουν» μηνύματα απειλητικά για ενδεχόμενες επιθέσεις.

Λόγω της μεγάλης προσέλευσης στο λαϊκό προσκύνημα της σορού του Πέρες στην Πλατεία του Κοινοβουλίου, (30.000 Ισραηλινοί μέχρι τις πρώτες απογευματινές ώρες) παρατάθηκε έως τις 23.00 το βράδυ της Πέμπτης η πρόσβαση του κοινού στην πλατεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα