H Ρωσία καταγγέλλει διπλή επίθεση στην πρεσβεία της στη Δαμασκό

20:12 28/12/2016 - Πηγή: Aixmi

Διπλή τρομοκρατική επίθεση δέχθηκε η ρωσική πρεσβεία στη Δαμασκό, σύμφωνα με καταγγελία από το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στις 13.00 και στις 13.19 η ρωσική πρεσβεία στη Δαμασκό δέχθηκε επίθεση από τρομοκράτες. Μία βόμβα που δεν εξερράγη, ευτυχώς, έπεσε στην αυλή του οικοδομικού συγκροτήματος, κοντά στα γραφεία του διοικητικού προσωπικού της αποστολής της ρωσικής διπλωματίας. Η δεύτερη βόμβα έπεσε κοντά στον κενό χώρο της προξενικής περιοχής. Πυροτεχνουργοί επιχείρησαν να εξουδετερώσουν τις βόμβες που δεν εξερράγη.

Η

Μόσχα θεωρεί πως «οι τρομοκρατικές αυτές ενέργειες που έχουν σκοπό να διαταράξουν την ειρηνευτική διαδικασία στην περιοχή, αποδεικνύουν την πρόθεση εξτρεμιστών να επιβάλουν τον τρόμο και τη βία και ενισχύουν τον φόβο ανάμεσα στους κατοίκους της συριακής πρωτεύουσας, πραγματοποιώντας αδύναμες επιθέσεις κρυμμένοι πίσω από την κάλυψη της ανθρώπινης ασπίδας«.

Το υπουργείο θεωρεί πως «η απειλή από τρομοκρατικές οργανώσεις εναντίον της πρεσβείας και του προσωπικού της είναι υπαρκτή και είναι επείγουσα η ανάγκη εξάλειψης όλων των εστιών τρομοκρατίας«.

Keywords
Τυχαία Θέματα