H γραμμή του πρωθυπουργού στη Σύνοδο Κορυφής (BINTEO)

16:04 6/3/2016 - Πηγή: Aixmi

Στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδρίασε το μεσημέρι μίλησε ο πρωθυπουργός και στη διάρκεια της ομιλίας του εξέθεσε τις βασικές θέσεις του στην αυριανή Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ με την Tουρκία.

Όπως τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας θα επικεντρωθεί στην τήρηση των συμφωνιών της ΕΕ για το προσφυγικό και την πίεση προς την Τουρκία να εφαρμόσει και να επιταχύνει τις διαδικασίες επανεισδοχής. Για την προσφυγική κρίση ο πρωθυπουργός είπε ότι πρόκειται για μια κρίση που ξεπερνά το ανάστημα μιας χώρας ή μιας περιοχής και αλλάζει τα δεδομένα σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Επίσης, ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη μίνιμουμ συναίνεση των πολιτικών αρχηγών στο προσφυγικό και δεσμεύθηκε για συνέχιση της πολιτικής στο προσφυγικό που αναδεικνύει το ανθρωπιστικό πρόσωπο της Ευρώπης, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η Ελλάδα θα γίνει αποθήκη ψυχών, σχολίασε.

Επιπλέον, επιτέθηκε στην ευρωπαϊκή Ακροδεξιά και στη Ν.Δ. κατηγορώντας την ότι δυνάμεις εντός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν τις ίδιες θέσεις με τη γερμανική ακροδεξιά, αλλά και στη διαπλοκή, για την οποία επεσήμανε ότι θέλει την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησής του.

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις για την αξιολόγηση, υπογράμμισε ότι «η πρώτη αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί, παρά την παρελκυστική τακτική του ΔΝΤ. Και αυτό γιατί, για πρώτη φορά, υπάρχει ουσιαστική σύγκλιση ανάμεσα στους ευρωπαϊκούς θεσμούς και την πλευρά μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα