H ετήσια συνέντευξη του Πούτιν με «βόμβες» για Τραμπ, Τουρκία, Συρία και ΗΠΑ

18:51 23/12/2016 - Πηγή: Aixmi

Τρεις ώρες και πενήντα λεπτά διήρκεσε η ετήσια συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, στη διάρκεια της οποίας απάντησε σε συνολικά 47 ερωτήσεις και τα είπε…όλα. Για Τραμπ, για αμερικανικές εκλογές, για τις σχέσεις του με τον Ταγίπ Ερντογάν, γαι τη δολοφονία του Ρώσου πρεσβευτή στην Άγκυρα, για τη Συρία.

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα πως αναμένει ότι οι σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας θα επανέλθουν σε κανονικά επίπεδα και πως είναι έτοιμος

να επισκεφθεί τις Ηνωμένες Πολιτείες αν ο εκλεγμένος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ τον προσκαλέσει.

«Αν ο Τραμπ με προσκαλέσει να ταξιδέψω στις Ηνωμένες Πολιτείες, και βέβαια θα πάω», δήλωσε ο Πούτιν, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

«(Αναμένω) μια αλλαγή στις σχέσεις μας και μια επιστροφή στην κανονική δια-κυβερνητική επικοινωνία προκειμένου να επιλύσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν η χώρα μας και ο κόσμος, αρχικά στους τομείς της ασφάλειας της οικονομικής ανάπτυξης», δήλωσε ο Πούτιν.

Σε ότι αφορά στην δολοφονία του Ρώσου πρεσβευτή Αντρέι Καρλόφ στην Άγκυρα, ο Βλαντίμιρ Πούτιν σε κοινή γραμμή με τον ταγίπ Ερντογάν υπονόησε ότι ο Γκιουλέν κρύβεται πίσω από αυτή. Οι δράστες είπε είχαν καθαρά ως στόχο τις ρωσοτουρκικές σχέσεις.

Θα χαλάσουν οι σχέσεις μας από αυτό; Όχι! απάντησε με έμφαση. Και δεν θα χαλάσουν γιατί επειδή ακταλαβαίνουμε πόσο σημαντικοί είναι οι δεσμοί μας. Μετά από μια κρίση στις σχέσεις μας καταφέραμε να βρούμε κοινό έδαφος Ελπίζω να μποσούμε να συμβιβαζόμαστε και στο μέλλον.

Η τριμερής συνεργασία μας έπαιξε σημαντικό ρόλο στην επίλυση της κατάστασης στο Χαλέπι χωρίς στρατιωτικές επιχειρήσεις. Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι εκκένωσαν το Χαλέπι. Αυτή ειναι η μεγαλύτερη ανθρωπιστική επιχείρηση στην ιστορία. Και δεν θα τα καταφέρναμε χωρις τον Ταγίπ Ερντογάν, χωρίς την ηγεσία του Ιράν και τον Σύρο πρέοδρο.Τώρα θα ξεκινήσουν οι πολιτικές διαπραγματεύσεις, ενδεχομενως στην Αστάνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα