H Mέρκελ θέλει να «ξεβρακώσει» την κυβέρνηση και περιμένει τον Τσίπρα

00:56 27/11/2014 - Πηγή: Aixmi

Τα μάθατε τα νέα;
Η τρόικα απαιτεί από την κυβέρνηση να «ξεβρακωθεί» και δεν ακούει τίποτα…
Απορρίπτει όλες τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών και ζητάει μέτρα -δηλαδή, νέο τσεκούρι σε μισθολογικές αποδοχές και συντάξεις.

Προφανώς γνωρίζει ότι η κυβέρνηση Σαμαρά δεν μπορεί να περάσει απ’ τη Βουλή ούτε «μισό» μέτρο… Αλλά, ακόμη κι αν μπορούσε, δεν θα έβρισκε μετά ούτε

την ψήφο του στις κάλπες…

Νομίζω, λοιπόν, ότι το «αφεντικό» -η Άνγκελα Μέρκελ, δηλαδή- σπρώχνει τη σημερινή κυβέρνηση προς την έξοδο και ετοιμάζεται για την τελική αναμέτρηση με τον Αλέξη Τσίπρα.

Δείχνει σαν να θέλει να ξεμπερδέψει οριστικά με την άποψη (που υπάρχει εν αφθονία στην Ελλάδα) η οποία υποστηρίζει πως υπάρχει εναλλακτικός δρόμος-εκείνος της σκληρής διαπραγμάτευσης, που μπορεί να φτάσει μέχρι τα άκρα, εκβιάζοντας τους δανειστές με ντόμινο καταστροφής σε όλη την Ευρωζώνη.

Η άκαμπτη στάση των Γερμανών μου θυμίζει τη συμπεριφορά τους πριν από 2 και 3 χρόνια. Όταν πίστευαν ότι περισσότερο και από τους Έλληνες πολιτικούς φταίει ο ελληνικός λαός, που είναι απείθαρχος και βολεμένος στην «καλή» ζωή με δανεικά.

Σαν να θεωρούν ότι είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ξανά τα ίδια, δια του Σύριζα αυτή τη φορά, και να θέλουν να εξαφανίσουν δια παντός κάθε πιθανότητα…

Keywords
Τυχαία Θέματα