Guardian: Η θεομηνία στην Αττική έφερε βιβλικές καταστροφές

20:04 16/11/2017 - Πηγή: Aixmi

Ρεπορτάζ για τις φονικές πλημμύρες στη Δυτική Αττική φιλοξενεί ο βρετανικός Guardian, αναφέροντας στο δημοσίευμα του πως «η παράνομη δόμηση σε ρέματα και κοίτες ποταμών συνέβαλαν στη σφοδρότητα των χειμάρρων και τη θεομηνία στη Δυτική Αττική.

Στο δημοσίευμα της η βρετανική εφημερίδα αναφέρει πως φονική θεομηνία προκάλεσε «βιβλικές καταστροφές στην Αθήνα», ενώ σημειώνει ότι «οι δρόμοι μετατράπηκαν σε χείμαρρους λάσπης, τα σπίτια και οι επιχειρήσεις πλημμύρισαν, τη στιγμή που

η κακοκαιρία προβλέπεται ότι θα συνεχιστεί».

Αναφέρεται επίσης ότι «οι πλημμύρες στα περίχωρα της Αθήνας σκότωσαν τουλάχιστον 15 άτομα, δεκάδες ακόμη τραυματίστηκαν». Αολουθούν δηλώσεις οτου αναπληρωτή υπουργού προστασίας του Πολίτη που αναφέρει πως: «Τα αυτοκίνητα είναι κολλημένα στη λάσπη, όπου βρέχει αδιάκοπα, έχουν πλημμυρίσει τα σπίτια και άνθρωποι αγνοούνται». Ο κ. Τόσκας, ο οποίος πραγματοποίησε περιοδεία σε αρκετές από τις πληγείσες περιοχές την Τετάρτη, περιέγραψε σκηνές καταστροφής.
«Έχει επηρεαστεί μια πολύ μεγάλη περιοχή σε μερικά από τα φτωχότερα μέρη της Αθήνας», δήλωσε στον Guardian.
Επίσηςη γίνεται αναφορά στις δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα επισημαίνοντας στο δημοσίευμα πως:
«Και νέες καταιγίδες αναμένεται να πλήξουν την πρωτεύουσα και τη δυτική Ελλάδα τις επόμενες μέρες. Τη βαθιά του θλίψη για τις ανθρώπινες απώλειες εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας».

The post Guardian: Η θεομηνία στην Αττική έφερε βιβλικές καταστροφές appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα