Guardian: Χειραγώγηση στο αίτημα για δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit

10:49 27/6/2016 - Πηγή: Aixmi

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν ήδη συγκεντρωθεί 3 εκατ. υπογραφές προκειμένου η Βρετανία να προχωρήσει στη διεξαγωγή δεύτερου δημοψηφίσματος εναντίον της πρώτης απόφασης για Brexit, καθώς πολλοί που ψήφισαν υπέρ φέρονται μετανιωμένοι!

Ωστόσο, σημερινά δημοσιεύματα των βρετανικών ΜΜΕ και κυρίως του Guardian,

κάνουν λόγο για… χειραγώγηση και ενδεχόμενη παραποίηση των στοιχείων, ενώ σημειώνεται πως το ζήτημα διερευνάται από τις αρμόδιες Αρχές. Το σχετικό αίτημα θα πρέπει να υπογράφεται μόνο από Βρετανούς πολίτες και κατοίκους της χώρας.

Σύμφωνα με τον Guardian, ωστόσο, τα δεδομένα στην πλατφόρμα συγκέντρωσης υπογραφών δείχνουν ότι υπάρχουν υπογραφές από άλλες χώρες του κόσμου, μεταξύ των οποίων η Ισλανδία, τα Νησιά Κέυμαν και η Τυνησία.

Η Helen Jones, επικεφαλής της αρμόδιας επιτροπής, δήλωσε ότι όσες υπογραφές ανακαλυφθούν πως είναι ψεύτικες θα «αφαιρεθούν», ενώ συμπλήρωσε πως τέτοιες απόπειρες παραποίησης «υπονομεύουν τη διαδικασία της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας».

Η προθεσμία για τη συγκέντρωση των υπογραφών ολοκληρώνεται την Τρίτη, με τους ιθύνοντες της πρωτοβουλίας να εκτιμούν ότι έως τότε, είναι πιθανόν να έχει συγκεντρωθεί ο αριθμός των 5.000.000 υπογραφών.

Keywords
Τυχαία Θέματα