FT: Βγήκαν τα μαχαίρια στον ΣΥΡΙΖΑ

14:09 24/6/2015 - Πηγή: Aixmi

Mε τίτλο «Βγήκαν τα μαχαίρια για τον Τσίπρα την ώρα που οι σκληροπυρηνικοί του ΣΥΡΙΖΑ απειλούν με ανταρσία» δημοσίευμα των Financial Times αναφέρει ότι επικρατεί ανησυχία στα στελέχη του κόμματος για το γεγονός ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης ενδεχομένως να προετοιμάζεται να διαχωρίσει τη θέση του από την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο

κ. Βαρουφάκης απείλησε φέτος να αποχωρήσει και να πάρει μαζί του μια ομάδα συναδέλφων του από τον ΣΥΡΙΖΑ μετά την πρόταση του κ. Τσίπρα – με την προτροπή αρκετών υψηλόβαθμων Ευρωπαίων πολιτικών – ότι θα πρέπει να παραιτηθεί.

Το άρθρο τονίζει πως αν ο ΣΥΡΙΖΑ χάσει τουλάχιστον 10 βουλευτές κατά την ψήφιση της συμφωνίας, θα χρειαστεί να λάβει βοήθεια από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Και μπορεί η συμφωνία να περάσει, θα έχει τρωθεί όμως ανεπανόρθωτα η αξιοπιστία της κυβέρνησης και θα θέτει πολλά ερωτήματα για τη μακροημέρευσή της.

Όπως αναφέρει ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Γιώργος Παγουλάτος: «Αυτή τη στιγμή υπάρχουν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ανυπότακτοι που δεν δέχονται το μασάζ που προσπαθεί να τους κάνει το κόμμα και η κυβέρνηση. Για κάποιους, αυτό το πακέτο μέτρων είναι ένα σοκ».

Keywords
Τυχαία Θέματα