FT: Η Ελλάδα δοκιμάζει την υπομονή των δανειστών

10:36 8/7/2015 - Πηγή: Aixmi

«Η Ελλάδα δοκιμάζει την υπομονή των δανειστών στο νέο πρόγραμμα βοήθειας» είναι ο κεντρικός τίτλος άρθρου στο πρωτοσέλιδο των Financial Times, το οποίο συνοδεύεται από τη φωτογραφία του νέου υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Αναφερόμενος στις δηλώσεις των Ευρωπαίων ηγετών μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής, ο αρθρογράφος κάνει λόγο για «τελεσίγραφο πέντε ημερών μέχρις ότου να καταλήξουν σε μια συμφωνία

για να αποφευχθεί η χρεοκοπία και η κατάρρευση».

Το ελληνικό ζήτημα «πρωταγωνιστεί» σήμερα και στην γαλλική εφημερίδα «Liberation». Με τίτλο «Ελλάδα: ένα γαλλικό πάθος», το άρθρο αναφέρει πως «η παλιά στοργή που ενώνει Ελλάδα και Γαλλία κάνει τους Γάλλους λιγότερο αυστηρούς και περισσότερο ανήσυχους σχετικά με την ελληνική κρίση σε σχέση με τους υπόλοιπους λαούς της Ευρώπης».

Την ίδια ώρα το Reuters, αναφέρεται στη διορία που δίνει η Ευρωζώνη στην Ελλάδα μέχρι την Κυριακή για την αντιμετώπιση του χρέους.«Είναι η τελευταία ευκαιρία της ελληνικής κυβέρνησης για σαρωτικές μεταρρυθμίσεις προκειμένου να γλιτώσει το Grexit και να αποφύγει την οικονομική καταστροφή» σχολιάζει το πρακτορείο.Επικαλούμενο τις δηλώσεις των ευρωπαίων αξιωματούχων, το δημοσίευμα επικεντρώνεται στον «αγώνα δρόμου» που πρέπει να επιδοθεί η κυβέρνηση Τσίπρα για να προλάβει τις προθεσμίες.

«Το Grexit πλησιάζει» υπογραμμίζει το Economist και επικεντρώνεται στις χθεσινές «απειλητικές» δηλώσεις των ευρωπαίων ηγετών.

«Τώρα οι ηγέτες της Ευρωζώνης προσφέρουν στον Αλέξη Τσίπρα μία πρόταση πολύ πιο σκληρή από αυτή που απέρριψε ο ελληνικός λαός» σχολιάζει το περιοδικό και αναφέρεται στο «μαύρο σενάριο» του Ντόναλντ Τουσκ που οδηγεί σε έξοδο από την ευρωζώνη.

Keywords
Τυχαία Θέματα