FAZ: Η εκδίκηση του Ερντογάν

10:01 13/12/2016 - Πηγή: Aixmi

Σε σχόλιο με τίτλο «Η εκδίκηση του Ερντογάν» η Frankfurter Allgemeine Zeitung επισημαίνει με αφορμή τις συλλήψεις πολιτικών του φιλοκουρδικού κόμματος HDP στην Τουρκία: «Ο Ταγίπ Ερντογάν έχει ξεκινήσει σταυροφορία εναντίον όλων όσων βρίσκονται στο διάβα του. Ποτέ οι φυλακές δεν ήταν τόσο γεμάτες με φερόμενους τρομοκράτες. Πότε όμως η Τουρκία δεν βίωσε τέτοιο κύμα τρομοκρατίας όσο το 2016. Η υποψία ωστόσο παραμένει ότι ο Ταγίπ Ερντογάν δίνει λάθος μάχες. Η «νέα Τουρκία»

του προέδρου Ερντογάν δεν αποτελεί πια υπόδειγμα για τις γειτονικές αραβικές χώρες. Η χώρα βυθίζεται, και λόγω της στρατιωτικής της παρουσίας σε Συρία και Ιράκ, στον βούρκο της Εγγύς Ανατολής, από τον οποίο την έβγαλε ο Κεμάλ Ατατούρκ πριν από εκατό χρόνια», σύμφωνα με την Deutsche Welle.

Η εφημερίδα Handelsblatt αναφέρεται στις οικονομικές επιπτώσεις της πολιτικής Ερντογάν: «Την ώρα που η Άγκυρα αναζητεί τους υπαίτιους των βομβιστικών επιθέσεων στην Κων/πολη έρχονται κακά μαντάτα από την οικονομία της χώρας. Το ΑΕΠ συρρικνώθηκε σε σύγκριση με πέρυσι κατά 1,8% το τρίτο τρίμηνο και όχι κατά 0,5%, όπως ανέμεναν ανεξάρτητοι οικονομολόγοι. Προφανώς η απόπειρα πραξικοπήματος, η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και η κατάρρευση της τουρκικής λίρας επιβάρυναν την τουρκική οικονομία πολύ περισσότερο από ότι υπολογίζονταν».

Keywords
Τυχαία Θέματα