Eκτροχιασμός τρένου στον Δομοκό-Κλειστή η σιδηροδρομική γραμμή

17:53 3/8/2017 - Πηγή: Aixmi

Με μετεπιβίβαση σε λεωφορεία γίνονται από τα ξημερώματα οι μετακινήσεις των επιβατών στο τμήμα της σιδηροδρομικής γραμμής Λιανοκλάδι – Παλαιοφάρσαλος και αντίστροφα, καθώς η κυκλοφορία των τρένων έχει διακοπεί προσωρινά, μετά τον εκτροχιασμό εμπορικού τρένου που κινούνταν με πολύ μικρή ταχύτητα στην περιοχή Καλλιπεύκη Δομοκού, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους.

Στο τμήμα που συνέβη ο εκτροχιασμός της εμπορικής αμαξοστοιχίας, η γραμμή είναι μονή και διασχίζει δύσβατες ορεινές περιοχές.
Στην περιοχή

έχουν σπεύσει συνεργεία του ΟΣΕ, της ΕΕΣΣΤΥ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, χωρίς ωστόσο ούτε οι έμπειροι τεχνικοί του ΟΣΕ να μπορούν να προβλέψουν τον χρόνο αποκατάστασης της κυκλοφορίας των τρένων Αθηνών-Θεσσαλονίκης μετά τον εκτροχιασμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτροχιάστηκε το πρώτο βαγόνι μετά τη μηχανή και μάλιστα σε ανηφορικό τμήμα. Ο συρμός συνέχισε την πορεία του για περίπου 4 χιλιόμετρα με ένα βαγόνι να είναι έξω από τις ράγες προκαλώντας σημαντικές βλάβες στη γραμμή. Στη συνέχεια εκτροχιάστηκαν άλλα δύο βαγόνια, αλλά και η μηχανή του συρμού μόλις η αμαξοστοιχία πήρε το κατηφορικό τμήμα προς την περιοχή του Δομοκού.

Keywords
Τυχαία Θέματα