EE και Ουγγαρία διαψεύδουν τις παρατυπίες σε ταξίδια του Έτινγκερ

09:24 18/11/2016 - Πηγή: Aixmi

Έπειτα από τις νέες επικρίσεις προς τον Επίτροπο Γκίντερ Έτινγκερ για ταξίδια που έκανε στη Βουδαπεστη τον Μάιο και το περασμένο σαββατοκύριακο με ιδιωτικό αεροπλάνο φιλορώσου επιχειρηματία, η κυβέρνηση της Ουγγαρίας και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διέψευσαν ότι υπήρξε οποιαδήποτε παρατυπία από πλευράς του.

Το πρώτο από τα ταξίδια του Έτινγκερ έγινε με το ιδιωτικό αεροσκάφος ενός Γερμανού επιχειρηματία

ο οποίος θεωρείται φίλα προσκείμενος στο Κρεμλίνο και το δεύτερο κατόπιν της πρόσκλησης της αυστριακής κατασκευαστικής εταιρείας Strabag.

Πριν από δύο εβδομάδες ο Έτινγκερ επιβεβαίωσε ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, απαντώντας σε ερώτηση ευρωβουλευτών των Πρασίνων, ότι μετέβη στη Βουδαπέστη μαζί με τον Κλάους Μάνγκολντ τη 19η Μαΐου, προκειμένου να προλάβει μια συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν.

Ο πρώην Επίτροπος Ενέργειας διέψευσε ότι συζήτησε σχετικά με το πυρηνικό ηλεκτροπαραγωγικό εργοστάσιο Paks, ένα αμφιλεγόμενο έργο, Στο οποίο η Βουδαπέστη θέλει να χρησιμοποιήσει δυο αντιδραστήρες ρωσικής κατασκευής, για το οποίο η Ουγγαρία βρίσκεται σε διένεξη με τις Βρυξέλλες. Έπειτα από δημοσιεύματα για τη γραπτή απάντησή του, ο Έτινγκερ βρέθηκε αντιμέτωπος με νέες επικρίσεις ενώ η ΕΕ επιβεβαίωσε η στήριξή της στο πρόσωπό του.

Keywords
Τυχαία Θέματα