Dallara και Στουρνάρας σε διεθνές οικονομικό φόρουμ για το δημόσιο χρέος στην Αθήνα

20:44 17/5/2016 - Πηγή: Aixmi

Για πρώτη φορά πραγματοποιείται στην Αθήνα το 33ο Ετήσιο Διεθνές Συνέδριο Χρηματοοικονομικού Δικαίου (33rdInternational Financial Law Conference), που διοργανώνουν οι επιτροπές Τραπεζικού και Χρηματιστηριακού Δικαίου του Διεθνή Δικηγορικού Συλλόγου (International Bar Association – ΙΒΑ).

Την εκδήλωση θα χαιρετήσουν ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και πρώην Υπουργός

Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας και ο Πρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Γιώργος Μιχελής, που θα μιλήσει και για τις προοπτικές του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

Για το ζήτημα του δημοσίου χρέους και της ανακεφαλαίωσης του τραπεζικού συστήματος ομιλητής θα είναι ο Charles Dallara, πρώην Διευθύνων Σύμβουλος του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF) και σημαντικός παράγοντας στις διαπραγματεύσεις για τη μείωση του ελληνικού δημοσίου χρέους.

Οι ενότητες που θα συζητηθούν στο συνέδριο, που θα διαρκέσει από τις 18 έως τις 20 Μαΐου, είναι:

Κρατικά ομόλογα και τραπεζική αναδιάρθρωση: η Ελληνική προοπτικήΠρόοδος στην εφαρμογή της MiFID II: θα συνεχιστεί ο κατακερματισμός της αγοράς και ποιες είναι οι επιπτώσεις στη διαφάνεια της αγοράς;Ρυθμιστικές κυρώσεις: το κόστος της μη συμμόρφωσηςΑρνητικά επιτόκια: αίτια και συνέπειεςΠοιος λέει πως δεν υπάρχει μέρος σαν το σπίτι; Οι θετικές και οι αρνητικές πτυχές της αλλαγής φορολογικής κατοικίαςΆμεσος δανεισμός – Ποιος δανείζει στη νέα διαφοροποιημένη χρηματοπιστωτική αγορά;Solvency II – ένα νέο πεδίο ανταγωνισμούΗ επιστροφή των δομημένων προϊόντων

Στην επιτροπή υποδοχής συμμετέχουν είκοσι ελληνικές δικηγορικές εταιρείες.

Θα συντονίζει από το Λονδίνο ο Ταμίας της Διεθνούς Επιτροπής Τραπεζικού Δικαίου του ΙΒΑ, Δημήτρης Παρασκευάς, τ. Ειδικός Γραμματέας Αποκρατικοποίησης (1993-1999).

Το Συνέδριο απευθύνεται σε νομικούς εξειδικευμένους σε θέματα τραπεζικού και χρηματιστηριακού δικαίου. Φέτος συμμετέχουν 247 διεθνείς δικηγορικές εταιρείες.

Keywords
Τυχαία Θέματα